• Martein Brand en André Verhoeff.
• Martein Brand en André Verhoeff. Foto: Jan Timmer

Nobel in vertrouwde nieuwe handen

krimpen a/d ijssel • Installatiebedrijf Nobel geldt al jaren als een zeer betrouwbare partner als het gaat om verwarmingstechniek en loodgieterswerkzaamheden. Daar komt zeker géén verandering in wanneer de Krimpense onderneming per 1 januari in Martein Brand een nieuwe eigenaar krijgt.

“Er is sprake van een ‘warme’ overdracht van de aandelen”, glimlacht André Verhoeff, huidig eigenaar van Installatiebedrijf Nobel. “Het verhaal is eenvoudig: ik wilde na vijftien jaar mijn bakens verzetten en een nieuwe uitdaging aan gaan en Martein, die al jaren bij ons werkt en onze filosofie en organisatie door en door kent, had interesse om de zaak over te nemen. Eerlijk gezegd had ik al snel nadat Martein in 2003 bij ons in vaste dienst kwam het gevoel dat hij de capaciteiten had om ons bedrijf te kunnen leiden. En vanaf 1 januari aanstaande gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren. Ik ben daar erg blij mee, omdat ik weet dat Installatiebedrijf Nobel bij hem in goede handen is.”


Zaterdagkracht

“Dat goede gevoel is wederzijds”, zegt Martein Brand, die ooit als zaterdagkracht bij Nobel begon, een vast dienstverband kreeg én alle relevante vakdiploma’s behaalde. “André laat een kerngezonde onderneming achter met een groot klantenbestand en een geweldig medewerkersteam. Dat geeft aan alle kanten vertrouwen en zorgde er voor dat ik de stap naar het eigenaarschap durfde te zetten. Mooi is ook dat de knowhow van André niet verloren gaat voor ons bedrijf. Hij stelt zich per 1/1/2021 maximaal 24 uur per week beschikbaar als storingsmonteur. Dat is uitermate prettig. Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor onze klanten. Zij mogen als vanouds blijven rekenen op betrouwbare service.”


Verwend

André Verhoeff heeft lang getwijfeld over zijn besluit om Installatiebedrijf Nobel te verkopen. “Je voelt verantwoordelijkheid naar je medewerkers en je klanten toe, hè. Die hebben we op onze manier altijd ‘verwend’ met hoogwaardige dienstverlening. Dat wil je graag zo houden. Met Martein aan het roer heb je die garantie. Dit voelt zoveel beter dan de zaak verkopen aan een onbekende partij!”


“Ik ben zeker niet van plan om van alles te gaan veranderen”, benadrukt Martein Brand. “Wat goed is, is goed. We waren al een eigentijds bedrijf dat zich in de voorste linies bevindt als het gaat om verwarmingsgebied, aircodienstverlening en installatietechniek en dat blijven we. Onze klanten verdienen het beste advies en snelle, degelijke service. Die pijlers maakten dit bedrijf tot wat het nu is.”


q www.installatiebedrijfnobel.nl