Samenwerking Team Sportservice voortgezet

regio • Team Sportservice Krimpenerwaard is sinds 2018 bezig om inwoners van de gemeente Krimpenerwaard maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die sport en bewegen met zich meebrengen. Dit doen zij in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard. De huidige overeenkomst met de gemeente, die afliep in december, is na een aanbesteding met twee jaar verlengd.

“De komende twee jaar staan in het teken van versterken, verbinden, ondersteunen en vernieuwen”, zegt Gert-Jan Klop van Team Sportservice Krimpenerwaard. “Samen met de partners binnen het werkveld van jeugd, onderwijs, welzijn en zorg en het lokale bedrijfsleven gaan wij aan de slag om inwoners in beweging te krijgen.”


Eenzaamheid

De buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard zijn blij dat zij hun activiteiten kunnen voortzetten. In hun dagelijks werk ervaren zij zelf hoe belangrijk sport en bewegen is voor de inwoners, vertelt buurtsportcoach Whitney: “Bij ouderen is eenzaamheid vaak een probleem. Sport en bewegen levert een bijdrage om dit op te lossen. Een ochtendje walking football is bijvoorbeeld echt iets waar mensen iedere week naar uitkijken, omdat ze dan even een paar uurtjes buiten de deur zijn. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer mensen en sporten aan elkaar koppelen. Dat is waar wij het uiteindelijk voor doen.”


Wie ook wil sporten en/of bewegen, of hulp nodig heeft bij het vinden van een passende beweeg- of sportactiviteit, kan een kijkje nemen op de website of social media van Team Sportservice Krimpenerwaard.


q www.teamsportservice.nl