woensdag 16 september

Computercafé
13:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, De Vijverhoek, Lage Vijver 2
Wie problemen heeft met digitale apparatuur, kan langskomen tijdens het computercafé. Vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen.

Cursus borduren
14:30-16:30, Ouderkerk aan den IJssel, Burgemeester van Waningstraat 16
Cursus voor meiden tussen de 8 en 12 jaar die willen leren borduren. De kosten bedragen 5 euro per middag. De meiden leren hoe je met naald en draad kunstwerkjes kunt maken voor jezelf of voor een ander als cadeautje. Te denken valt aan een boekenlegger, een geurzakje of schilderijtje. Meer informatie: 0180-681526 of e-mail: borduurclub@knpmail.nl.

Passage ledenavond
19:30, Lopik, De Schaapskooi, Dorpsstraat 34
Huub Stijvers, luitenant bij het Leger des Heils korps in Utrecht, is uitgenodigd om te vertellen over zijn werk in Vleuterweide. En hoe het leger in contact komt met mensen die alles kwijt zijn geraakt om ze te helpen. Vanwege de regels van het RIVM mag Passage geen gasten ontvangen.

donderdag 17 september

Modeshow
10:00, Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan, Kerkweg 2
Isabelle Mode toont de nieuwe najaarscollectie van dameskleding. Iedereen is welkom in de ‘nieuwe’ grote zaal. Er is in deze zaal voldoende ruimte om de coronamaatregelen te kunnen naleven. De entree is gratis.

Proeverij
14:30, Ammerstol. H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Supermarkt Spar uit Ammerstol verzorgt in samenwerking met party- en cateringbedrijf Van Hoeckel een proeverij. De professionele koks hebben een aantal gerechten samengesteld, waarbij altijd verse producten en plantaardige oliën worden gebruikt. Kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een drankje. Opgeven kan bij Ina van Duijvendijk: 0182-353648 of Gerrie Gelderblom: 0182-351904.

Film: 'Parasite'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
In deze zwarte komedie en thriller tegelijk komt een werkloos gezin uit een achterstandsbuurt in contact met de rijke familie Park. Dat is het begin van een reeks merkwaardige ontwikkelingen. Kaarten zijn te koop bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven en te bestellen via de website van het theater, www.artotheater.nl. Er is geen losse kaartverkoop aan de kassa.

vrijdag 18 september

Optreden Yowsah
20:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Optreden van Yowsah. Deze band speelt momenteel hun show ‘The Nile Rodgers Experience’, een optreden dat is gebaseerd op de muziek van discolegende Nile Rodgers. Daarnaast speelt Yowsah nummers van Duran Duran, Sister Sledge, David Bowie, Avicii, Madonna, INXS en Daft Punk. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar in het Cultuurhuis. www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

zaterdag 19 september

Rondje Doe Maar
20:30, Haastrecht, Theater Concordia
Rondje Doe Maar is de allerbeste Doe Maar Tributeband van Nederland. De zes muzikanten van deze band zorgen voor een spetterend feest met de hits als ‘Sinds een dag of twee’, ‘Smoorverliefd’ en ‘De Bom’. De huis DJ maakt de avond compleet met hits uit de gouden jaren van rock en de Nederpop. Kaarten à 22,50 euro per stuk zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00.

zondag 20 september

Pianoconcert
15:00, Bergambacht, De Tulp, Burg Huijbrechtstraat 2
Jan de Lier speelt klassieke muziek op de piano. Hij laat werken horen van componisten als Beethoven, Grieg en Rachmanioff. Opgeven kan tot en met 18 september via: 0182-350012 of e-mail: info@swok-midden.nl.

dinsdag 22 september

Lezing over Bergstoep
21:00, Bergambacht, De Schakel, Schoolstraat 24
Historische vereniging Bergambacht houdt vanaf 20.00 uur haar jaarvergadering. Dit in een opstelling dat iedereen op voldoende afstand van elkaar kan zitten. De vergadering zelf is alleen toegankelijk voor leden. Niet-leden zijn altijd welkom, maar dan wordt verwacht dat zij zich aanmelden als lid van de vereniging.Na de pauze houdt Roel Botter vanaf ongeveer 21.00 uur een lezing - powerpoint presentatie over Bergstoep. Het buurtschap dat er een beetje heeft 'bijgehangen', maar zich tegenwoordig goed op de kaart zet, niet op de laatste plaats door de actieve bewonersvereniging.

woensdag 23 september

Wandeltocht
13:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Hugenholtzstraat 4 Onder leiding van Piet en Adrie Bos wandelen deelnemers over Het Eiland van Brienenoord, een natuurgebied pal onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. De wandeltocht is circa 5 kilometer. Vertrek om 13.00 uur vanaf het H. Zanenhuis. Kosten voor deelname zijn 2 euro, exclusief consumptie. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 september bij Jan v/d Werf: 0182-352962 of b.g.g. Anneke Schwaab: 0182-353501. Mondkapjes zijn verplicht in de auto.

Verkoop kleding
14:30-16:30, Schoonhoven, Stichting SWOS, Oranjeplaats 45Hoffmans Damesmode houdt een verkoop van kleding (geen modeshow). Bij lekker weer is de activiteit buiten.

donderdag 24 september

Inleveren boeken en cd's
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
Ten behoeve van de boekenmarkt van zaterdag 3 oktober kan iedereen boeken en cd’s inleveren. Een team staat klaar om alle materialen in te nemen. De opbrengst van de boekenmarkt is bestemd voor de verbouwing van het kerkgebouw. Voor informatie: 0180-520566.