• Entree van de winkel van Ruit en Co.
• Entree van de winkel van Ruit en Co. Foto: aangeleverd

Ruit en Co: voor heren- én damesmode

lekkerkerk • Het is alweer vijf jaar geleden dat Gert-Jan en Dorine Ruit hun grote winkel aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk openden onder de nieuwe naam Ruit en Co en dat Ron Bloks hen kwam versterken in de zaak.

Nu begint het stel aan een nieuwe uitdaging, welke ze dit voorjaar aankondigden onder de kop “Wij gaan ‘scheiden’”. Gert-Jan en Dorine beginnen te lachen “Ja, dat heeft de nodige tongen losgemaakt! Van Krimpen aan den IJssel tot aan Schoonhoven werd er over gepraat”, vertelt Gert-Jan. “Wat begon als een dorpsroddel hebben we gebruikt om te vertellen dat we, naast een grote collectie mode voor mannen, nu ook een ruime collectie mode voor vrouwen brengen.”


Vrouwenmode

Dorine vervolgt: “We liepen al een paar jaar met het idee om onze collectie uit te breiden met vrouwenmode. Vele klanten vroegen ernaar en ook onze inkooporganisatie adviseerde het meerdere malen.” Dit voorjaar hakten Dorine en Gert-Jan de knoop door. "Dat Ron, naast mannenmode ook een ruime ervaring in vrouwenmode heeft, maakte de keuze wel een stuk makkelijker", erkent Dorine.


Merken

Het team is hierna hard aan de slag gegaan. “In samenwerking met een goede collega elders in het land en onze inkooporganisatie hebben we merken geselecteerd en afspraken gemaakt voor het inkopen van nieuwe collecties", vertelt Gert-Jan. "Vervolgens is er een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van onze winkel. En nu is de winkel helemaal klaar. De nieuwe collectie mannen- en vrouwenmode hangt in de vernieuwde zaak en wekelijks komen daar weer nieuwe items bij."


“Wat zo leuk is”, vult Dorine aan, “dat de eerste reacties weer net zo positief zijn als vijf jaar geleden. Klanten vinden het een enorme aanwinst."


Gebak

Deze week staat bij Ruit en Co in het teken van hun vijfjarig jubileum én de introductie van de nieuwe collectie. Gert-Jan: “Wie jarig is trakteert. Deze week hebben we koffie met heerlijk gebak voor onze klanten.”