• Het nieuwe interieur van Eetcafé de Bruin.
• Het nieuwe interieur van Eetcafé de Bruin. Foto: Wijntjes Fotografie

Eetcafé de Bruin in een nieuw jasje

krimpen a/d ijssel • Krimpenaren die zin hebben om een hapje buiten de deur te eten, kunnen weer terecht bij Eetcafé de Bruin.

Na maandenlang verbouwen is de populaire horecazaak op winkelcentrum De Korf weer geopend. De verbouwing is nog niet helemaal afgerond, zo verklaart eigenaar Jan Herbert van der Wulp. "Met name buiten is nog het nodige te doen. Zo moeten we het terras betegelen en komt er een nieuwe luifel aan de gevel. Binnen is alles wel klaar. Er liggen nog een paar klussen te wachten, maar het gaat echt om de spreekwoordelijke puntjes op de i."

Van der Wulp greep de vernieuwing van winkelcentrum De Korf aan om zijn eigen zaak eens flink aan te pakken. Dat was na ruim dertig jaar hard nodig. "Zowel de vloer als het plafond verkeerden in een belabberde staat, nog veel slechter dan ik had verwacht. Ik ben daarom blij dat alles is vernieuwd. Na deze verbouwing kunnen we er weer dertig jaar tegenaan."


De zaak heeft een industriële inrichting gekregen, met een combinatie van neutrale kleuren en stoere materialen. De grote ramen zorgen voor veel licht binnen en de Portugese vloertegels rond de bar geven het geheel een warme uitstraling. Zelf is Van der Wulp dik tevreden met het eindresultaat. "Het is compleet anders, maar ik ben er ontzettend blij mee."


Sfeer

Toch was hij een tikkeltje nerveus toen de eerste vaste klanten binnenstapten. Er was bij hen toch wat angst dat de sfeer weg zou zijn in de vernieuwde zaak. Zij konden opgelucht ademhalen: Eetcafé de Bruin is weliswaar in een nieuw jasje gestoken, maar de sfeer van het geliefde eetcafé is onveranderd.


Net als andere horecazaken moest Eetcafé de Bruin vanwege de coronacrisis dicht. Toch besloot Van der Wulp direct actie te ondernemen. In korte tijd werd een afhaalservice voor maaltijden opgetuigd. "Dat liep eigenlijk vanaf de start best goed. Zo konden we toch nog iets verdienen. Tegelijkertijd hadden we overdag de tijd om te boel te verbouwen."

Gedurende de coronacrisis sluit Eetcafé de Bruin om 23.00 uur de deuren. van der Wulp: "'s Avonds is het ontzettend lastig om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt. het is niet anders, maar gelukkig kunnen de meeste van onze gasten daar wel begrip voor opbrengen."


Floris Bakker