'Zicht op Evenwicht'

krimpen a/d ijssel • Speciaal voor 65-plussers in Krimpen aan den IJssel start in oktober de cursus 'Zicht op Evenwicht'. Deelnemers leren in acht bijeenkomsten van twee uur minder bezorgd te worden om te vallen. Zij krijgen tips en doen oefeningen om de kans op vallen te beperken. De cursus wordt aangeboden door de KrimpenWijzer, in samenwerking met Fysiotherapie Krimpen en Ergotherapie Krimpen. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in buurtkamer De Vijverhoek aan de Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Inschrijven kan telefonisch bij Kuyper Fysiotherapie: 0180-512980. Bij de training, die slechts plek heeft voor twaalf personen, wordt uiteraard rekening gehouden met alle RIVM maatregelen.


Hooien op het Zwaneneiland

krimpen a/d ijssel • Vrienden van het Zwaneneiland gaan zaterdag 26 september hooien in het Krimpense natuurgebied, gelegen tussen Heemlaan, Zwanenkade en Vijverlaan. Wie mee wil helpen is van harte welkom. De werkzaamheden beginnen om 09.00 uur en duren tot ongeveer 12.00 uur. Voor gereedschap wordt gezorgd. Tevens is er koffie of thee verkrijgbaar. er wordt 'coronaproof' gewerkt. Het advies is om werkhandschoenen mee te nemen en stevige schoenen aan te trekken.


Musical- en theaterlessen

krimpen a/d lek • In het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek verzorgt het Jeugdtheaterhuis dit najaar musical- en theaterlessen. Op donderdag 17 september is er een mogelijkheid om kennis te maken met de docenten. Het is tevens mogelijk om mee te doen met een (gratis) proefles. Op www.jeugdtheaterhuis.nl is alle informatie te vinden.