Stempel Mariakapel


FOTO STEMPEL MARIAKAPEL

haastrecht • De St. Barnabasparochie heeft er een bedevaartsstempel bij. Dhr. Kersbergen uit Gouda, die zelf menig bedevaart gelopen heeft, heeft voor de parochie een stempel ontworpen.

Een jaar geleden is de Mariakapel bij de katholieke kerk in Haastrecht ingewijd. Afgelopen (corona)tijd is de kapel veelvuldig bezocht, waarbij veel kaarsen zijn aangestoken. In de kapel ligt een 'intentieboek', met voorbeden en teksten. Mensen die het pelgrimspad lopen kunnen de Mariakapel met Maria van Haastrecht bezoeken. Zij wordt al sinds 1647 vereerd. Velen vragen een bedevaartsstempel.

Nu is die ook beschikbaar. De stempel bestaat uit de Jakobsschelp, kenmerkend voor de pelgrim en de vermelding van Maria ter Weghe. De stempel ligt klaar in de Mariakapel.


Programma RTV Krimpenerwaard

Deze week bij RTV Krimpenerwaard:
-Dinsdag 14 en woensdag 15 juni vanaf 20.00 uur is zowel op radio als tv de raadsvergadering te volgen. De uitzending komt rechtstreeks vanuit sporthal de Drie Maenen in Ouderkerk, waar de vergadering plaatsvindt. Eén en ander is ook te volgen via www.rtvkrimpenerwaard.nl

Verder deze week:
• 'De Waard op Straat' met deze keer de volgende gasten: Iman Alweso (Syrische studente) en Marinus van der Wijden (dierenarts).
• Het Regiokoor komt bij elkaar in een tuin in Lekkerkerk en zingt, op gepaste afstand van elkaar, enkele nummers.
De uitzendingen zijn van donderdag 16 t/m dinsdag 21 juli om 10.00, 16.00, 18.00 en 21.00 uur.

Elke dag om 14.00 uur zijn herhalingen te zien van het huiskameroptreden van zanger/entertainer Peter Dons. Elke woensdag wordt de Oranje top-30 uitgezonden. De uitzendtijden zijn: 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 0.00 uur.

Commissariaat
Het Commissariaat voor de Media heeft na toetsing van de aanvraag besloten om RTV Krimpenerwaard opnieuw aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Krimpenerwaard. Deze aanwijzing geldt weer voor een periode van vijf jaar.

Het besluit tot advisering van verlenging werd in de raadsvergadering van 26 mei genomen. Dit betekent dat RTV Krimpenerwaard tot in 2025 exclusief de lokale omroep van de gemeente Krimpenerwaard blijft en gedurende deze periode recht heeft op een bekostiging vanuit de gemeente. Het bestuur van de omroep noemt deze aanwijzing een bekroning op een fijne samenwerking die in de afgelopen jaren steeds hechter is geworden. Die samenwerking en steeds bredere inzet van vrijwilligers heeft geleid tot een multimediale lokale omroep.