Meer aanvragen bij Stichting Leergeld

regio • Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in het eerste half jaar van 2020 652 aanvragen toegekend aan kinderen in Capelle, Krimpen en Zuidplas. Over heel 2019 was dat aantal 560.

Een duidelijke oorzaak van de toename is volgens lastig te geven. De stichting denkt dat coronacrisis een rol speelt, maar de nauwe samenwerking met drie andere hulporganisaties (Nationaal Fonds Kinderhulp, Jarige Job en Jeugdfonds Sport en Cultuur) zorgt tevens voor meer aanvragen. Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De stichting doet dat onder andere door het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7 en een het vergoeden van de kosten voor een schoolreis.


Statiegeldactie voor Ontmoeting

krimpen a/d ijssel • Bij de statiegeldautomaat van supermarkt Jumbo op winkelcentrum Arcade de Korf in Krimpen aan de IJssel kunnen klanten vanaf heden hun statiegeld doneren aan Ontmoeting. Deze stichting biedt met vrijwilligers en professionals steun aan mensen met sociale, psychische en financiële problemen, ex-gedetineerden, zwerfjongeren, dak- en thuislozen en multiprobleemgezinnen. Dit gebeurt vanuit verschillende locaties in Nederland. Het meest dichtbij is het dienstencentrum in Rotterdam, waar dak- en thuislozen terecht kunnen voor hun eerste levensbehoeften, zoals douchen en kleding wassen. Daarnaast biedt Ontmoeting er een groot aantal diensten zoals cursussen, werkbegeleiding en dagbesteding. Ontmoeting is in het bezit van een CBF-keurmerk.


Zomerbingo

krimpen a/d lek • Op het terras van Grand Café Siep in Krimpen aan de Lek is woensdag 15 juli de zomerbingo van het Cultuurhuis. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief één kopje koffie of thee. Een extra speelronde kost 1 euro. De bingo begint 19.30 uur.