• Karina Kreuk: succesvol met haar jonge schoonmaakbedrijf.
• Karina Kreuk: succesvol met haar jonge schoonmaakbedrijf. Foto: Jan Timmer

The Little Things maakt super schoon!

krimpen a/d lek • Schoon, schoner, schoonst. Karina Kreuk maakt het dagelijks waar met haar schoonmaakbedrijf The Little Things. Vanuit haar woonplaats Krimpen aan de Lek bedient ze particuliere klanten en bedrijven op maat.

"Ruim twee twee jaar geleden besloot ik voor mezelf te beginnen", vertelt Kreuk. "Tot dan toe werkte ik als schoonmaakhulp in de thuiszorg. Dat was een baan van zo'n twintig uur in de week; eigenlijk net te weinig om van rond te komen. Voor mij was dat reden om me aan te bieden als schoonmaakhulp aan particulieren en bedrijven. Daar kreeg ik enthousiaste reacties op, waardoor ik al snel voor drie dagen in de week extra werk had. Die groei zorgde ervoor dat ik mijn baan in de thuishulp er aan gaf en als zzp'er door ging. Spijt van die beslissing heb ik nog geen seconde gehad. Ik kan mezelf nu goed bedruipen en vind de vrijheid van het ondernemerschap fijn."


Vertrouwen

De klantenkring van schoonmaakbedrijf The Little Things is divers. "Ik heb een aantal bedrijven waar ik voor werk en een mooie en diverse groep particulieren. Daaronder bevinden zich jonge mensen die allebei een baan hebben, gezinnen met kinderen en ouderen die nog volledig zelfstandig wonen en wat hulp goed kunnen gebruiken."


Kort na de corona-uitbraak had Kreuk het even wat rustiger, omdat met name oudere klanten huiverig waren om mensen van buiten te ontvangen in hun woning. "Inmiddels is de grootste angst weg en is ook het aantal aanvragen weer op het oude niveau. Ik heb momenteel alleen nog plek op de maandag- en donderdagochtend en eventueel in de avonduren. Een belletje naar 06-45647056 is genoeg om met me in contact te komen. Daarna kom ik langs voor een intakegesprek waarin ik het huis bekijk en met de mensen afspraken maak over het schoonmaakwerk. Tijdens die ontmoeting ontdekken we meteen ook allebei of er een klik is, want dat laatste vind ik zelf van groot belang. Uiteindelijk halen mensen een onbekende in hun woning of bedrijf. Wederzijds vertrouwen is daarom vereist, zeker ook omdat ik bij veel mensen schoonmaak wanneer zij bijvoorbeeld naar hun werk zijn."


Praatje

Karina Kreuk geniet volop van de bezigheden met The Little Things. "Ik ben iemand die van schoon en netjes houdt", glimlacht ze. "Die eigenschap neem ik uiteraard ook mee naar mijn klanten. Daarnaast vind ik het sociale aspect belangrijk. Zeker ouderen vinden het vaak fijn om tussendoor ook even een praatje te maken. Er zijn zelfs mensen voor wie ik maaltijden bereid en bezorg. Je ziet het: ik ben van alle markten thuis!"


Jan Timmer