De vier kandidaat-wethouders

krimpen a/d ijssel • Naast de presentatie van het coalitieakkoord mochten vrijdagochtend de vier kandidaat-wethouders zich voorstellen.

Hugo van der Wal is door de SGP naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Hij is geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel en werkt al jaren voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zijn portefeuille bevat onder andere de WMO, Jeugdzorg, Vrijwilligersbeleid en Wonen. Daarnaast wordt Van der Wal wijkwethouder van Oud Krimpen en Lansingh-Zuid.

Anthon Timm (VVD) keert als wethouder terug in het nieuwe college. Hij krijgt dezelfde portefeuille, met daarin onder andere Economie, Bereikbaarheid, Werk en inkomen en Maritieme maakindustrie. Ook is hij politiek verantwoordelijk voor de projecten Centrumplan (Centrum-Zuid) en de Grote Kruising. Timm wordt wijkwethouder van Langeland en Boveneind.

Wubbo Tempel is kandidaat om namens het CDA wethouder te worden in Krimpen aan den IJssel. Hij woont in Rotterdam en is nu nog gemeentesecretaris in Oudewater. In het verleden werkte Tempel bij NRC Handelsblad en Elsevier. Sinds 2006 is de Rotterdammer politiek actief, eerst als fractievoorzitter in deelgemeente Overschie en later in de gemeenteraad van Rotterdam. Hij was tevens wethouder in Korendijk (Hoeksche Waard) en waarnemend burgemeester van Hellevoetsluis. Tempel gaat zich inzetten voor onder andere Onderwijs, Financiën en Energietransitie. Ook de projecten Stormpolderdijk en Van Duyvendijk vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij wordt tevens wijkwethouder van Kortland-Noord.

Coen Derickx (PvdA) woont al twintig jaar in Krimpen aan den IJssel. Hij is al veertig jaar actief als leidinggevende en adviseur in het openbaar bestuur. Als wethouder wil hij voor alle Krimpenaren van waarde zijn. Derickx is van plan om vaak de fiets te stappen en door te gemeente te fietsen. Om zo van inwoners te horen wat er zoal leeft. Hij heeft de portefeuille met Sport, Cultuur, Participatie, Buitenruimte en Ruimtelijke ordening en wordt tevens wijkwethouder van Kortland-Zuid.


Het nieuwe college zal op donderdag 2 juli worden geïnstalleerd tijdens een extra raadsvergadering in het raadhuis.