Ruit en Co voortaan ook voor 'haar'


FOTO

lekkerkerk • Een paginagrote advertentie vorige week in deze krant van modezaak Ruit en Co, met als kop: 'Wij gaan scheiden...', wekte nogal wat nieuwsgierigheid op.

Zouden eigenaren Gert-Jan en Dorine Ruit echt uit elkaar gaan? "Nee, natuurlijk gaan wij niet scheiden", zegt Gert-Jan Ruit met een grote glimlach. "We gaan Ruit en Co scheiden en om deze reorganisatie aan te kondigen, hebben we gebruik gemaakt van een langlopende dorpsroddel dat Dorine en ik zouden gaan scheiden. Op deze manier helpen we de roddel gelijk de wereld uit.”


Het roer gaat flink om bij de modezaak. Vanaf september wordt de collectie (nu alleen herenmode) uitgebreid met damesmode. Iets waar de eigenaren al langer over nadachten. "Een mooie samenloop van omstandigheden was de aanleiding om te besluiten dat nu ook daadwerkelijk te gaan doen”, legt Dorine uit.


Aanpassen

Net als iedereen werden ook Gert-Jan en Dorine verrast door de directe gevolgen van het coronavirus op hun bedrijf. "Eerst ben je uit het veld geslagen en vervolgens ga je nadenken over welke gevolgen dit voor je bedrijf kan hebben. Conclusie, we moeten ons aanpassen en dat hebben we ruim twee weken geleden met elkaar besloten."

Daarna ging het snel. "Merken selecteren, leveranciers benaderen, afspraken maken, collecties voor dit najaar inkopen en een 'RUITVERKOOP' voorbereiden. We zijn er heel druk mee”, zegt Dorine. "De RUITVERKOOP is ondertussen gestart en klanten reageren positief op de aanstaande veranderingen. “Dat geeft ons zoveel positieve energie en daardoor krijgen we er nog veel meer zin in.”


'Schoenenjacht'

krimpen a/d lek • Vanwege corona gaat er een streep door de avondvierdaagse in Krimpen aan de Lek. Toch wil de organiserende Stichting Krak deze activiteit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Voor de week van 8 tot en met 12 juni is er daarom een veilig en gratis alternatief bedacht voor kinderen in Krimpen aan de Lek. Geïnspireerd op de berenjacht, die een paar weken geleden populair was, roept Krak inwoners op een schoen voor het raam te zetten. Dit kan een echte schoen zijn, maar het is ook mogelijk om creatief te zijn en er zelf één in elkaar te knutselen. De kinderen kunnen dan tijdens een wandeling op zoek gaan om te kijken hoeveel zij er weten te vinden en zelfs schoenen afstrepen op een speciale bingokaart. Deze kaart is die deze week via de website van Stichting Krak te downloaden. Het staat iedereen dan vrij om te wandelen wanneer het voor hem of haar uitkomt en de schoenenjacht over de week te verspreiden.