Futsal League K'waard: inschrijving is begonnen

lekkerkerk • In sporthal De Bakwetering in Lekkerkerk gaat in september een nieuw seizoen van de Futsal League Krimpenerwaard van start. Zaalvoetbalteams kunnen zich tot half juni inschrijven.

De Futsal League Krimpenerwaard bestaat nu nog uit acht team, maar uitbreiding naar tien of twaalf is welkom. De huidige jaargang van de Futsal League Krimpenerwaard beleefde een raar einde. Vanwege de corona-maatregelen werd er na half maart niet meer gevoetbald. “Heel spijtig, maar de gezondheid van iedereen is meer waard dan een potje sporten, hoe leuk dat ook is”, zegt Jan Timmer, samen met Maarten van Gent organisator van de Futsal League Krimpenerwaard. “Vandaar dat we de competitie op driekwart van het seizoen hebben moeten afbreken. Super vervelend, maar we ontmoetten alle vormen van begrip voor deze beslissing. En nog mooier: vrijwel alle teams schreven zich al in voor het nieuwe seizoen, zodat we in september met in ieder geval acht teams van start kunnen gaan."


Het zijn volgens Maarten van Gent stuk voor stuk enthousiaste ploegen die het op een recreatief niveau tegen elkaar opnemen. “Natuurlijk willen ze van elkaar winnen, maar de League staat ook bekend om zijn gemoedelijkheid. Gewoon lekker een potje zaalvoetballen en daarna met z'n allen de kantine in. Zo zien wij het graag!"


Iedereen vanaf 18 jaar kan zich met een team inschrijven voor de Futsal League Krimpenerwaard. De wedstrijden worden op vrijdagavonden gespeeld in De Bakwetering. In totaal gaat het om zo'n vijftien speelronden verdeeld over de periode september 2019 tot en met half mei 2020. "Voor zo'n 250 euro ben je met je team een heel seizoen onder de pannen", aldus Timmer. "Het is één van de redenen waarom het deelnemersveld altijd snel volstroomt. Wij raden daarom aan om snel een groep vrienden, collega's en familieleden om je heen te verzamelen en je aan te melden." Dat kan telefonisch of via WhatsApp: op: 06-53794959 of door een e-mail te sturen naar: timmertekst@gmail.com.