Bibliotheken weer open

krimpenerwaard • Vier vestigingen van Bibliotheek Krimpenerwaard zijn sinds een week weer open voor bezoekers.

Leden kunnen in de vestigingen in Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven alleen boeken lenen en inleveren. Dat kan doordeweeks tussen 14.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. In de bibliotheken zijn verschillende voorzorgsmaatregelen ingesteld. Zo moeten bezoekers gebruik maken van een winkelmandje, om het aantal mensen in een vestiging te kunnen reguleren. Tevens wordt bij binnenkomst aan alle bezoekers gevraagd om de handen te ontsmetten of handschoenen aan te trekken. Alle uitleningen verlopen via de zelfbedieningsapparatuur, dus klanten moeten hun ledenpas bij zich hebben om boeken te kunnen lenen. Het is nog niet toegestaan om gebruik te maken van de publiekscomputers of het printapparaat, of lang te verblijven in de bibliotheek.


Kleiner van opzet

Voor de zogenaamde servicepunten, de bibliotheekvestigingen in Ammerstol, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel, ligt heropening wat moeilijker. Deze vestigingen zijn kleiner van opzet en daarom is het lastig om in deze vestigingen anderhalve meter afstand te houden. Ook hebben deze vestigingen geen zelfbedieningsapparatuur. De directie en het managementteam van Bibliotheek Krimpenerwaard zijn druk bezig om een manier te vinden om toch op een veilige manier bibliotheekdiensten aan te kunnen bieden in deze kernen. Klanten van de servicepunten, en ook die van de Bibliobus, zijn welkom in één van de vier grotere bibliotheekvestigingen, om zowel hun boeken in te leveren als nieuwe boeken te lenen.

De Bibliobus, die rijdt in de kernen Stolwijk, Haastrecht, Berkenwoude en Vlist, gaat vanaf 25 mei weer rijden. Ook zijn er nog steeds verschillende mogelijkheden om digitaal te lezen. Zo is er de E-book App voor leden van de bibliotheek, de LuisterBieb App voor leden (groot aanbod) en niet-leden (beperkt aanbod) en de nieuwe app ThuisBieb, met honderd gratis e-books voor iedereen. Klanten kunnen op verschillende manieren contact opnemen met de bibliotheek. Dat kan per e-mail via: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of via het centrale telefoonnummer: 0182-385406 (iedere middag van 13.00 tot 17.00 uur).


q www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl