Online orgel- en panfluitconcert

ouderkerk a/d ijssel • Op YouTube zal op zaterdag 23 mei vanaf 19.30 uur live een online orgel- en panfluitconcert worden uitgezonden vanuit de Hersteld Hervormde Kerk in Ouderkerk aan den IJssel. Corné van der Giessen bespeelt de panfluit en Arie van der Vlist zit achter het Van den Heuvel-orgel. Het concert bevat een toegankelijk programma rond het thema: 'Tussen Hemelvaart & Pinksteren'. Het kijken is gratis , maar er wordt wel een digitale collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. De uitzending is te bereiken via www.arievandervlist.nl.


Tuinconcert

lekkerkerk • De Rotterdamse artiest Hans Somers verzorgt op dinsdag 9 juni samen met Netty Reek een optreden in de tuin van zorgcentrum De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Het optreden begint 14.00 uur.


'Plaats camera bij vernielde stuw'

berkenwoude • De PvdA in het waterschap Schieland en de Krimpenerwaard heeft vragen gesteld over de vernieling van een stuw in natuurgebied De Nesse bij Berkenwoude. Fractielid Anneke Heinecke wil van het bestuur weten of de politie wel werk heeft gemaakt van de aangifte die het waterschap heeft gedaan. Heinecke vraagt verder of er wordt gedacht aan het beveiligen van de stuw, bijvoorbeeld met een camera. "Het kan immers zijn dat de dader opnieuw toeslaat." De stuw werd in het paasweekend moedwillig vernield. Daardoor liep er een grote hoeveelheid schoon drinkwater weg. Dit water was speciaal vastgehouden omdat vochtige graslanden van groot belang zijn voor weidevogels en hun kuikens.