Sportakkoord ondertekend

krimpen a/d ijssel • Zoveel mogelijk Krimpenaren aan het sporten krijgen. Dat is het doel van het Lokaal Sportakkoord Krimpen waar de gemeente, scholen en verschillende sportverenigingen en -aanbieders woensdag hun handtekening onder hebben gezet.

Het akkoord bevat onder andere een actieplan dat met alle betrokken partijen van 2020 tot 2022 samen wordt uitgevoerd en gemonitord. Het akkoord beschrijft zes ambities die te maken hebben met de thema's: 'vitale sport- en beweegaanbieders', 'inclusief sporten en bewegen', 'van jongs af vaardig in bewegen', 'duurzame sportinfrastructuur', 'positieve sportcultuur' en 'topsport die inspireert'.

Breed gedragen

Tijdens verschillende bijeenkomsten begeleidde sportformateur Ineke van Vliet de organisaties en sportverenigingen naar een breed gedragen Krimpens sportakkoord. Dit akkooord is de uitwerking van het Nationale Sportakkoord waar minister Bruno Bruins in 2018 zijn handtekening onder zette, Dat deed hij samen met vertegenwoordigers van de sportbonden, gemeenten, maatschappelijke organisaties en verschillende bedrijven.