Tieners mishandelen oudere man

krimpen a/d ijssel • Twee jongens zijn vrijdagmiddag in Krimpen aan den IJssel aangehouden voor het mishandelen van een oudere man. De mishandeling was op het Raadshuisplein bij winkelcentrum Crimpenhof. De jongens fietsen over het voetpad. Toen de man daar iets van zei, begonnen de twee het slachtoffer direct te schoppen en te slaan. De jongens konden door gewaarschuwde agenten worden ingerekend. Onderzoek wees uit dat er vermoedelijk nóg een oudere man door het tweetal tegen de vlakte was geslagen.


Brand verwoest zolder

lekkerkerk • Bij een woningbrand aan de Berlagestraat in Lekkerkerk is donderdagavond de zolder van een woning uitgebrand. Het vuur ontstond in de schoorsteen, waarna het zich uitbreidde naar de zolderverdieping. De bewoners werden door voorbijgangers gewaarschuwd en konden tijdig de woning verlaten.


Winkeldievegge: 'Ik heb corona'

bergambacht • Een vrouw is woensdagavond in een winkel in Bergambacht betrapt op winkeldiefstal. Toen winkelmedewerkers haar aanspraken, schreeuwde ze dat zij besmet was met het coronavirus. Ze rende de winkel uit, maar het winkelpersoneel wist haar in te halen en aan te houden. Toen agenten haar wilde meenemen naar het bureau, vertelde de vrouw opnieuw dat ze het coronavirus had. De dienders kregen echter de indruk dat zij het verhaal verzon. Met beschermende kleding aan en mondkapjes op namen de agenten haar mee naar het politiebureau. Tijdens het verhoor gaf de vrouw toe dat zij niet besmet is met het coronavirus. Tegen haar is aangifte gedaan van winkeldiefstal met geweld en bedreiging.