• Yarno van Dam met zijn prijzen.

Yarno zwemkampioen

krimpen a/d ijssel • De 11-jarige Yarno van Dam uit Krimpen aan den IJssel is wederom Nederlands kampioen zwemmen in zijn categorie geworden.

Yarno, die al vanaf zijn zesde bij KZV de Lansingh zwemt, had zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor dit NK, dat in Leiden plaatsvond. Tijdens deze zogenaamde Speedo Jaargangfinales komen gedurende twee dagen de snelste wedstrijdzwemmers (t/m 12 jaar) van het land tegen elkaar uit.

Op dag één zwom Yarno drie afstanden, waarbij hij op alledrie een podiumplaats behaalde. Hij won tweemaal zilver en eenmaal brons.

Of dat nog niet genoeg was presteerde hij op dag twee hetzelfde. Wederom waren er drie podiumplaatsen, waarbij hij eenmaal op de hoogste trede mocht plaatsnemen. Op de 100m wisselslag behaalde hij een gouden medaille. Hiermee werd hij -net als eerder in 2018- Nederlands kampioen.