Streep door Koningsmarkt

krimpen a/d lek • De Koningsmarkt op 27 april in Krimpen aan de Lek gaat niet door vanwege de coronacrisis. Dat meldt stichting Krak.

Na het schrappen van Koningsdag in Maastricht zag Krak zich voor een lastige keuze gesteld: kunnen de festiviteiten in Krimpen aan de Lek nog wel doorgaan of is dit niet langer verantwoord? "Hoewel wij het belangrijk vinden om onze tradities in ere te houden en er als stichting zijn om mensen samen te brengen en gezamenlijk wat voor de families in het dorp te betekenen, staat ieders gezondheid nu voorop."

Mede op verzoek van de Koninklijke Bond van Nederlandse Oranjevereniging kwam Krak daarom tot het besluit om de geplande, jaarlijkse activiteit niet door te laten gaan. "Er is dit jaar geen verkoop vanaf kleedjes en in kramen. In plaats daarvan zouden we dorpsbewoners willen vragen om te vlaggen en oranjeversiering op te hangen, zodat deze dag toch nog een feestelijk tintje krijgt." Of de rommelmarkt van scouting Admiraal de Ruyter doorgaat, is niet bekend.


SGP wil uitstel van betaling voor ondernemers

krimpen a/d ijssel • Ondernemers en zzp'ers die door de uitbraak van het coronavirus in Nederland financiële problemen zijn gekomen, kunnen uitstel van betaling krijgen van de Belastingdienst. De SGP in Krimpen aan den IJssel stelt voor om dit beleid ook plaatselijk in te voeren.

De maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een groot effect op de liquiditeit van ondernemingen. Om betalingsproblemen te voorkomen, kunnen ondernemers de Belastingdienst verzoeken de invordering van belastingen tijdelijk stil te zetten. "Als SGP zijn we blij dat de landelijke overheid deze maatregelen neemt om de ondernemers in dit land door deze moeilijke tijd heen te helpen", verklaart burgerraadslid Anton Brand.

Schade

Zijn fractie heeft het college verzocht om dit beleid ook plaatselijk in te voeren. Ook ondernemers in Krimpen aan den IJssel ondervinden immers schade van de maatregelen. De SGP-fractie ziet graag dat de gemeente ondernemers - renteloos - uitstel van betaling geeft wat betreft de gemeentelijke belastingen. Brand: "Door ondernemers ook uitstel van betaling te geven op de gemeentelijke belastingen, hopen wij hen nog extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd."

De SGP-fractie heeft het college tevens gevraagd om tijdelijk geen boetes te geven aan ondernemingen die hun gemeentelijke belastingen niet betalen. Dit zou namelijk zeer onwenselijk zijn. "Het lijkt ons een goede manier om onze lokale ondernemingen door deze omstandigheden heen te helpen. We willen zuinig zijn op onze plaatselijke economie."


WSL staakt ophalen oud-papier

lekkerkerk • Zolang de Corona-maatregelen blijven gelden haalt Stichting Welzijn Senioren Lekkerkerk (WSL) geen oud-papier op in het Lekdorp. Voorheen deden de vrijwilligers van WSL dat drie keer per week. Het geld dat daarmee werd binnen gehaald werd besteed aan activiteiten ten behoeve van 55-plussers. Men hoopt de werkzaamheden na het luwen van de crisis weer op te pakken.