Lotte is beste voorlezer

gouderak • Lotte Overes, leerling van basisschool De Bron uit Gouderak, is donderdag tot winnaar gekroond van de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Zij mag naar de provinciale voorronde die 11 maart wordt gehouden in Rotterdam. Tien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van verschillende scholen in de gemeente Krimpenerwaard, namen het tegen elkaar op in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. De voorlezers, die eerder op hun eigen school al waren verkozen tot voorleeskampioen, lazen voor uit boeken zoals Juffrouw Pots, Sjakie en de chocoladefabriek, de Gorgels en Dummie de Mummie. Een jury riep uiteindelijk Lotte uit als winnaar. De wedstrijd was georganiseerd door Bibliotheek Krimpenerwaard.


Bomen langs Boerhaavelaan gerooid

krimpen a/d ijssel • De bomen langs de Boerhaavelaan in Krimpen aan den IJssel zijn vorige week in opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel gerooid.

Wanneer de Albert Schweitzerlaan sluit in verband met de werkzaamheden aan de Grote Kruising, gaan de bussen via de Boerhaavelaan rijden. Parkeren op de hoofdrijbaan mag dan niet meer. Langs de 'ventweg' is dit wel toegestaan, maar daarvoor moesten wel de bomen en ook een deel van de lage beplanting plaats maken. Ook voor de komende herinrichting van de Boerhaavelaan hadden de bomen moeten worden gerooid. In de nieuw te realiseren groenstrook tussen de 'ventweg' en hoofdrijbaan komen in de toekomst nieuwe bomen. Tevens brengt de gemeente Krimpen aan den IJssel beplanting aan nabij de kruising met de Nieuwe Tiendweg om het inschijnen van koplampen te verminderen.