• Martijn de Jong is net van start gegaan met zijn bedrijf Car Service & Detailing Martijn.
• Martijn de Jong is net van start gegaan met zijn bedrijf Car Service & Detailing Martijn. Foto: Jan Timmer

Car Service & Detailing: glimmend schoon

ouderkerk a/d ijssel • Is je auto toe aan een grondige schoonmaak- of poetsbeurt? Wil je je interieur in blinkende conditie laten brengen? Verdienen je autostoelen een reinigingsactie? Wil je navigatiesysteem of een achteruitrijcamerasysteem laten inbouwen? Dan staat Car Service & Detailing Martijn voor je klaar.

Martijn de Jong is eigenaar van het nog jonge bedrijf. "Ik ben in januari officieel van start gegaan met Car Service & Detailing Martijn", vertelt de 23-jarige Ouderkerker. "Voorheen werkte ik bij bedrijven als demontage- en montage medewerker en autopoetser. Ik heb daar veel geleerd en flink wat ervaring opgedaan, maar kreeg ook steeds meer het gevoel dat het nóg leuker zou zijn om voor mezelf te beginnen. Ik heb nu de daad bij het woord gevoegd en ben gestart met mijn eigen zaak. De eerste klanten heb ik al binnen én op maat bediend. Er blijkt écht behoefte aan de service die ik te bieden heb. Het schoonmaken en poetsen van auto's is een serieuze aangelegenheid die een professionele en toegewijde aanpak vergt. Als ik zie wat sommige bedrijven op dat vlak doen, weet ik dat het beter kan. Dat 'beter' breng ik in de praktijk, bij de mensen thuis of hier aan de Willem de Zwijgerstraat 2 in Ouderkerk. Met veel liefde voor auto's en oog voor detail."


Polijsten

Voordat Martijn de Jong een auto poetst, zorgt hij eerst voor een goede wasbeurt. "Wanneer de wagen schoon is, begint het machinaal polijsten", vertelt hij. "Daar gebruik ik verschillende polijstmiddelen voor. Het eindresultaat is altijd mooi en soms zelfs verbluffend. Soms krijg ik hier auto's binnen met een doffe, matte lak. Na behandeling zien ze er weer uit als nieuw en blijft de lak mooi. Eerlijk gezegd geniet ik van dat soort auto's het meest, want die zorgen er extreem zichtbaar voor dat je eer van je werk hebt. Maar ook jonge auto's kunnen een poetsbeurt vaak goed gebruiken, al was het alleen al omdat het werk dat ik er aan verricht goede bescherming tegen weersinvloeden biedt." Martijn de Jong wordt ook regelmatig benaderd door mensen die te kampen hebben met vlekken in de bekleding van voorstoelen of achterbank. "In verreweg de meeste gevallen kan ik ze ook dan prima van dienst zijn. Ik gebruik daarvoor een stoomreiniger. Voordeel daarvan is dat de stof snel droogt en het apparaat milieuvriendelijk is." Tot slot is er de inbouw van navigatiesystemen en achteruitrijcamera's. Ook daarin is Car Service & Detailing Martijn gespecialiseerd. "Voor zowel leaserijders als particulieren is dat een uitkomst", weet de Ouderkerker. "Bij veel leasecontracten worden 'navi' en achteruitrijcamera's niet meegeleverd. En dat terwijl veel mensen ze wél graag in hun auto hebben. Een telefoontje naar 06-14437326 of een mailtje naar info@carservicedetailingmartijn.nl is voldoende. In dat geval kom ik snel langs om je te helpen."

Jan Timmer