Aanmelden voor sportmarathon

krimpen a/d ijssel • Op zaterdag 29 februari houdt My Healthclub Krimpen een sportmarathon voor Team Krimpenerwaard. Belangstellenden kunnen van 12.00 tot 16.00 uur meedoen aan spinning of één van de andere work-outs die worden gehouden: 12.00-13.00 uur X-Core; 13.00-14.00 uur Body Attack; 14.00-15.00 uur Body Balance; 15.00-16.00 uur Body Pump. Deelname kost 5 euro per uur. Snel aanmelden is gewenst, want de belangstelling is groot. Inschrijven kan via adhuzes@gmail.com, stuur een bericht naar 06-15351839 of bij My Health Club Krimpen.


'Elke kern een eigen wijkagent'

krimpenerwaard • Elke kern van de gemeente Krimpenerwaard krijgt een eigen wijkagent. Dat vertelde burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. "Ervaringen met de wijkagenten die er al zijn, zijn positief", aldus Cazemier. "Mensen vinden het plezierig om te weten wie in een dorp of stad het aanspreekpunt voor de politie is. Dus daar wordt hard aan gewerkt. De politie is bezig met het invullen van de vacatures. We hopen in mei het plaatje compleet te hebben. Dus dat elke kern een eigen wijkagent heeft."


Hulp bij invullen aangifte

regio • Leden van alle FNV-bonden die hulp nodig hebben bij het invullen van de inkomstenbelasting 2019 kunnen gebruik maken van de FNV Belastingservice. Vanaf 3 februari tot en met 31 maart is het mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via de website: www.afspraakmakenfnv.nl. Per e-mail kan ook een afspraak aangevraagd worden. Het e-mailadres is: fnvbskrimpen@gmail.com. Het is tevens mogelijk telefonisch een afspraak te maken via: 088-3680368 (op werkdagen). de invullocaties zijn het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek (maandagmiddag en -avond en dinsdagavond) en De Tuyter in Krimpen aan den IJssel (donderdagmiddag en -avond).


Leer computeren in bibliotheek

krimpen a/d ijssel • In de bibliotheek van Krimpen aan den IJssel in De Tuyter is het elke dinsdag (15.00 tot 16.00 uur) en vrijdag (14.00 tot 15.00 uur) mogelijk om te oefenen met taal, maar ook met bijvoorbeeld rekenen, internetten of omgaan met geld. Aan de hand van filmpjes kunnen deelnemers basisvaardigheden oefenen en verbeteren. Er zijn vrijwilligers aanwezig die indien nodig een helpende hand kunnen verlenen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is plek voor maximaal acht bezoekers.

q www.bibliotheekaandenijssel.nl/meermetdecomputer


Digicafé

krimpen a/d ijssel • In de bibliotheek van Krimpen aan den IJssel in De Tuyter is elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur het Digicafé. Bezoekers leren tijdens de bijeenkomst meer uit hun smartphone of tablet te halen door handige apps te downloaden. Ook is het mogelijk om allerhande digitale vragen te stellen. Deelname aan het Digicafé is gratis. Wel dienen bezoekers hun eigen tablet, telefoon of laptop mee te nemen. Van tevoren aanmelden is niet nodig: iedereen kan zo binnenlopen.