• De wandelgroep van Bernt Hellmann.
• De wandelgroep van Bernt Hellmann. Foto: Jan Timmer

Wandelend richting R'dam Marathon

lekkerkerk • Wandelend de marathon volbrengen. Lekkerkerker Bernt Hellmann en een aantal deelnemers van zijn Loopgroep Lekkerkerk gaan die uitdaging aan.

"Wij doen mee aan de Marathon Challenge van Rotterdam", vertelt de looplustige psycholoog. "Het is de bedoeling dat we in de maanden vóór de marathon via korte wandelsessies toewerken naar een totaalafstand van 41 kilometer. De laatste 1195 meter leggen we op zaterdag 4 april af op het traject tussen Erasmusbrug en Coolsingel, waar de officiële marathonfinish ook onze finish is." Tot nu toe wist Hellmann twaalf enthousiastelingen te verzamelen voor de 'challenge'. Meer liefhebbers zijn welkom. Meedoen kost 3,50 euro. Hellmann: "Voor dat bedrag krijg je een loopnummer met je naam erop en ligt er aan de streep een medaille voor je klaar."

Looprecept Lekkerkerk

De Marathon Challenge is opgezet om meer mensen aan het wandelen te krijgen. Hellmann, die er zelf op elke week op maandag en donderdag van 11.45 en 12.15 uur met een groep wandelaars op uittrekt, werd op het bestaan van de challenge geattendeerd door een bevriende huisarts uit Rotterdam. "Ik vond het meteen een leuk initiatief en ik ben niet de enige want er zijn in den lande veel meer wandelgroepen die de uitdaging aan gaan." Zelf startte hij Looprecept Lekkerkerk een jaar geleden. Sindsdien verzamelt wekelijks een groep wandelaars op de stoep tussen apotheek en gemeentekantoor om met Hellmann samen het dorp te doorkruisen. Meedoen aan de loopgroep is gratis.


Jan Timmer