'Meer bestuurder dan politicus'

krimpenerwaard • De gemeenteraad nam dinsdagavond afscheid van SGP-raadslid Pieter Neven (52), die inmiddels als wethouder in Buren aan de slag is gegaan.

Neven was vanaf 2002 betrokken bij de lokale politiek in Schoonhoven en werd bij de fusie in 2015 wethouder bij de gemeente Krimpenerwaard. Volgens SGP-fractievoorzitter Jan-Willem van der Ham maakt Neven een juiste keuze. "Pieter is meer bestuurder dan politicus. Daar kan Buren veel plezier aan beleven na een onrustige periode. Deze gemeente heeft vijf colleges gehad in zeven jaar tijd. De gemeenteraad van Buren heeft 'm dispensatie verleend, waardoor hij met zijn gezin in Schoonhoven kan blijven wonen. Pieter kan nu bijdragen aan meer stabiliteit." Burgemeester Roel Cazemier wees op zijn rijke loopbaan in het onderwijs. Hij sprak eveneens over de bestuurlijke kwaliteiten van de Schoonhovenaar, die bovendien boeken schrijft over kerkgeschiedenis en interesse toont in theologie en filosofie. "Zijn inbreng bij de energietransitie was waardevol. Hij heeft zijn opvolger reeds aangewezen." Neven dankte de raad en de leden van het college voor de samenwerking. Hij leidde dat aan de vele gelukwensen die hij na zijn benoeming in Buren ontving. Neven wordt als SGP-raadslid opgevolgd door Erik Koelewijn.


Alcomobilist is rijbewijs kwijt

krimpen a/d lek • Bij een kleinschalige alcoholcontrole op de N210 ter hoogte van Krimpen aan de Lek is donderdagavond een bestuurder tegen de lamp gelopen. Hij blies 770 ug/l. Vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd van een 'ervaren bestuurder'. Het roze kaartje is dan ook ingenomen. De verdachte mag zich over een aantal weken verantwoorden bij de politierechter in Den Haag.