• Michael Krijgsman, tussen de instructeurs.
• Michael Krijgsman, tussen de instructeurs. Foto: wijntjesfotografie.nl

Zeer geslaagde spinningmarathon

krimpen a/d ijssel • Michael Krijgsman kijkt met dankbaarheid terug op een meer dan geslaagde spinningmarathon in Health Center Krimpenerwaard.

De Krimpense sportschool was zaterdag vier uur lang het domein van enkele tientallen sportievelingen, die met hun deelname Krijgsman een hart onder de riem staken.

Het lid van Team Krimpenerwaard weet hoe het is om door kanker te worden getroffen. Na een intensief en bij tijd en wijle slopend behandeltraject is hij nu op de weg terug. "Het is fantastisch als je ziet dat iedereen heel diep gaat en zich in het zweet werkt voor je. Dan voel je je wel gesteund, hoor", aldus de Krimpenaar.

Zelf kon hij zich ook bepaald niet verstoppen. Hij kreeg als hoofdpersoon een plekje tussen de instructeurs in op het podium. Daar trapte hij de hele marathon de pedalen rond. "Dat heb ik geweten: het was drie uur lang volle bak en het laatste uur ging er nog een schepje bovenop. De kramp was niet ver weg meer." Gelukkig was er de afterparty, waar iedereen kon proosten op een goede afloop en bovenal een mooie opbrengst voor Michael/Team Krimpenerwaard en dus KWF Kankerbestrijding.

Aanstaand weekend staan er twee activiteiten op de kalender van Team Krimpenerwaard, waaronder een zwemmarathon op vrijdag 14 februari van 19.15 tot 21.00 uur in zwembad De Lansingh. Deelnemers zwemmen, gesponsord en wel, zoveel mogelijk baantjes in het wedstrijdbad. Ook bezoekers zijn welkom. Het wordt hoe dan ook een gezellige avond, want Pascal Sound and Light Events kleedt de avond aan met muziek en licht.