Frauduleuze e-mails in omloop

regio • Er is een frauduleuze e-mail in omloop die afkomstig lijkt van SVHW. Deze organisatie heft voor verschillende gemeenten de lokale belastingen.

De verzenders dreigen met beslaglegging als men niet overgaat tot betaling op het rekeningnummer LU326133820019489309. 'Ga zeker niet over tot betaling', waarschuwt de gemeente Krimpenerwaard. 'Deze e-mail is niet van SVHW afkomstig. SVHW stuurt nooit aanmaningen of dwangbevelen per e-mail.' Een voorbeeld van het frauduleuze bericht is te vinden op www.svhw.nl. Ook het hoogheemraad van Schieland en de Krimpenerwaard waarschuwt voor een nep e-mail. Die is gestuurd in het gebied waar de Regionale Belasting Groep (RBG) de waterschapsbelastingen int. 'Betaal het bedrag niet', benadrukt het waterschap. 'Het rekeningnummer is buitenlands en E-LEGAL is niet de afzender. Bovendien verstuurt de RBG haar aanmaningen altijd zelf. En altijd via de post.'


Kom Binnen Bij Bedrijven

krimpenerwaard • Werkzoekenden en mensen die een stageplaats, leerwerkplek of werkervaringsplaats zoeken, kunnen zich vanaf heden inschrijven voor Kom Binnen Bij Bedrijven. Dit evenement vindt plaats van maandag 23 tot en met zaterdag 28 maart in acht gemeenten in de regio, waaronder Krimpenerwaard. Bedrijven verzorgen presentaties, rondleiding en workshops. Bezoekers die zich (gratis) inschrijven bij bedrijven naar hun keuze. Inschrijven kan op via de website.

q www.kombinnenbijbedrijven.nl


Raad houdt werksessie

krimpen a/d ijssel • De Krimpense gemeenteraad hield vrijdagavond en zaterdag een werksessie met als titel 'In verbondenheid verschil maken'. Doel was om de onderlinge samenwerking te verbeteren. De fracties spraken over hoe ze respectvol met elkaar om willen gaan. De raad heeft zich nu de opdracht gegeven hieraan te werken, in het belang van de inwoners van Krimpen.