'Dode' egel blijkt in winterslaap

FOTO

krimpen a/d ijssel • Spelende meisjes vonden zaterdag een slapend egeltje in de bosjes bij de Fuga in Krimpen aan den IJssel. Het dier was daar door een buurtbewoner neergelegd.

Die had de egel in haar schuur aangetroffen en dacht dat -ie dood was, maar dat bleek niet het geval. Het beestje was in een diepe winterslaap. Hun lichaamstemperatuur is dan laag en ze ademen nauwelijks. "De egel zat onder de teken", schrijft Patricia Oskam in een bericht op Facebook. "We hebben er wel veertig verwijderd, maar de egel bleef gewoon doorknorren. Hij was duidelijk nog in winterslaap." Na de 'operatie' is de egel weer in de natuur teruggeplaatst.


Kinderen Gouderak ruimen zwerfvuil op

FOTO

gouderak • Kinderen in Gouderak gingen donderdag op pad in hun woonplaats om zwerfvuil op te ruimen. Ze haalden vooral veel sigarettenpakjes, blikjes en peuken van straat.


NFK zoekt collectanten

krimpen a/d ijssel • Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK) is op zoek naar collectanten die van 20 tot en met 25 april langs de deuren willen. In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Om deze kinderen te helpen is veel geld nodig. Het NFK werkt veel samen met lokale stichtingen zoals Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De opbrengst in Capelle, Krimpen en Zuidplas is dan ook grotendeels voor Leergeld. Wie collectant wil worden kan een e-mail sturen naar: voorzitter@leergeldijssel.nl of een briefje naar Leergeld Hollandsche IJssel, Meidoornveld 192 2906 AH in Capelle aan den IJssel.