woensdag 12 februari

Hulp bij aanvraag OV-pas
09:00-10:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
AOW'ers die een gratis OV-pas aan willen vragen, kunnen langskomen om een aanvraagformulier te halen. Ook is er hulp bij het invullen mogelijk.

'Guppy ochtend'
09:45-11:30, Lopik, basisschool De Nieuwe Wiel en BSO Wielewaal, Juliana van Stolberglaan 65
Tijdens deze ochtend kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar, in gezelschap van hun ouder(s)/verzorger(s), meedoen met allerlei activiteiten. Op deze manier kunnen zij de sfeer proeven van de school en buitenschoolse opvang.

Klankbord Benschop
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Klankbord Benschop houdt een vergadering. Iedereen is welkom voor het inloopkwartier dat van 20.00 tot 20.15 uur worden gehouden. Mensen kunnen langskomen om allerlei zaken die in het dorp spelen te melden. Op de agenda staan verder onderwerpen als: project deelauto's/stroompalen, Syntus en halte N210, verkeer in het dorp en landgoed Zeldenrust.

donderdag 13 februari

Bankzaken
14:00, Schoonhoven, Welzijnscentrum Oranjeplaats 45
Informatieve bijeenkomst van de SWOS over bankzaken. Iemand komt vertellen over mobiel bankieren, de Geldmaat, volmachten, schenken, levenstestament en allerlei andere financiële zaken. Aanmelden via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Deze middag gaat het over de geschiedenis van het onderwijs gepresenteerd door de heer G.R. Leijsen uit Maasland. In de presentatie 'Onderwijs vroeger en nu' wordt de geschiedenis van het onderwijs behandeld in woord en beeld met nadruk op de laatste 100 jaar. Ook is er een boekentafel aanwezig met oude schoolboekjes en oude leermiddelen en er zijn oude schoolplaten te bezichtigen. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Meer informatie: 0180-515636.

Opleiding politiepaarden
14:30, Ammerstol. H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Arie Bodegom vertelt over de opleiding van politiepaarden voor de Bereden Brigade. Hij is al veertig jaar actief als ruiter/instructeur van dit politieonderdeel. Kosten zijn 3 euro, inclusief koffie, thee en een drankje.

Spelavond
19:30, Willige Langerak, buurthuis 't Wilgegat
Het klaverjassen begint om 19.30 uur, het rummicub en biljarten om 20.00 uur. De vorige spelavond werd het klaverjassen gewonnen door Co Oudshoorn met 5030 punten. Janny Wijkniet werd met slechts drie strafpunten eerste bij het rummikubben.

vrijdag 14 februari

Zelf computeren in bieb
14:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter (bibliotheek)
Aan de hand van leuke filmpjes kan iedereen zelf zijn of haar computervaardigheden verbeteren. Er is onder meer aandacht voor: internetten, gebruik van sociale media, het zoeken naar websites, e-mailen en een DigiD maken en gebruiken. Ook onderwerpen als rekenen, de Nederlandse taal en omgaan met geld komen aan bod. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Deelnemers kunnen hun eigen tablet meenemen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van laptops van de bibliotheek.

Valentijnsdiner
17:00, Schoonhoven, Welzijnscentrum, Oranjeplaats 45
Vrijwilligers van de SWOS serveren een Valentijnsmaaltijd. Er zal deze avond live muziek gespeeld worden. Deelname kost 10 euro. Aanmelden via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, voetbalkantine vv Schoonhoven
Nieuwe kaartavond. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Rick Rodriquez, 5202 punten; 2. Janny Rodriquez, 5180; 3. Willy den Hartog, 4976. Meer informatie: 0182-385871.

Toneeluitvoering YMCA+
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Rank, Albert Schweitzerlaan 8
Leden van YMCA spelen het toneelstuk 'Die goeie ouwe tijd?'. Kaarten à 8,50 euro (inclusief een consumptie) zijn verkrijgbaar. In de voorverkoop is de prijs 7,50 euro. Reserveren kan telefonisch via: 0180-510865 (Astrid) en 0180-512205 (Gert).

'Onderweg naar Satire'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
De samengestelde groep 2/3 van de Jeugd Theater School van toneelvereniging Arto Post Laboro speelt 'Onderweg naar Satire, een voorstelling die bestaat uit een aantal korte sketches. Allerlei maatschappelijke en sociale onderwerpen komen aan de orde, zoals uitsluiting, moeder dochter relatie, milieu, geharrewar in een supermarkt en nog een aantal komische, hilarische en gevoelige typetjes cq onderwerpen. De regie is in handen van Eva Verweij. Kaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Provence (Haven 63) en verkrijgbaar via de website, www.artotheater.nl

zaterdag 15 februari

Voorjaarsbrunch
11:00, Lopik, Inloophuis van Lopik, Rolafweg Noord 7
De buurtkamer wordt omgetoverd tot een mooie eetzaal. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Inschrijven kan in het Inloophuis op een intekenlijst en via de website. www.inloophuislopik.nl

Bridgekampioenschap
13:00, Lekkerkerk, Amicitia
Bridgeclub Lekkerkerk houdt een bridgedrive voor het open kampioenschap van de Krimpenerwaard. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per paar. Er wordt gespeeld in diverse disciplines: heren, dames en gemengde paren. Er worden zeven ronden van vier spellen gespeeld. Het paar met de hoogste score komt in aanmerking voor de wisselbokaal. Tevens is er een aparte groep voor spelers met maximaal 1000 meesterpunten met een eigen prijzenpakket. De inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld. Het rekeningnummer is: IBAN NL68 RABO 0340646438 t.n.v BC Lekkerkerk. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jan van Arendonk: 06-53842372 of Caroline van der Esch: 06-26174591.

Bazar Jaarsveld
19:30-23:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Het is dit keer al de 60e keer dat er bazar gehouden wordt, een jubileumjaar dus. Er zijn leuke en mooie prijzen te winnen met verschillende spellen, zoals buksschieten en bussen gooien. Ook kunnen bezoekers zich inschrijven op diverse intekenlijsten en natuurlijk is er het rad van avontuur waarbij er mooie prijzen te winnen zijn. Verder zijn er drankjes en diverse versnaperingen verkrijgbaar. De opbrengst van de bazar gaat naar vier goede doelen in Jaarsveld: kerk, school, zangkoor De Lofstem en het verenigingsgebouw.

Instrumentaal concert
19:30, Stolwijk, Hervormde Kerk
Bijzonder instrumentaal concert met Take Five. Dit ensemble bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano). Het programma is divers: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo's, een orgelimprovisatie op verzoek en samenzang. Tijdens het concert zal ook de nieuwe cd 'Wintertime' gepresenteerd worden. Uiteraard wordt er van deze cd veel muziek gespeeld. De toegang voor het concert is 7,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen, met een maximum van 20 euro per gezin. Voor en na het concert zijn er cd's te verkrijgen van de musici. www.janpeterteeuw.nl

Winterconcert
20:00, Benschop, Muziekgebouw, Kon. Wilhelminastraat 31
Muziekverenigingen Crescendo uit Lopik en Onderling Genoegen uit Benschop verzorgen een gezamenlijk winterconcert. Beide verenigingen zullen afzonderlijk van elkaar muziek ten gehore brengen en ook gezamenlijk een aantal nummers spelen. Voor deze gezamenlijke nummers is burgemeester Laurens de Graaf gevraagd mee te spelen. Ook de slagwerkgroep van Onderling Genoegen komt in actie. Na afloop van het concert is er een loterij met mooie prijzen. En ook de inwendige mens zal niet vergeten worden. Toegang is gratis.

Toneeluitvoering YMCA+
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Rank, Albert Schweitzerlaan 8
Voor details: zie vrijdag 14 februari.

'Onderweg naar Satire'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Voor details: zie vrijdag 14 februari.

7e editie Blues Festival
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Het Blues Festival is inmiddels een begrip en dit jaar is de zevende editie. Bluesliefhebbers kunnen genieten van drie bands, op drie podia, in drie verschillende stijlen. Het gaat om Paardekooper, The Kid Lazy Band en de Red Salmon Bluesband. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zondag 16 februari

'Klein maar dapper'
10:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232
Dit is een laagdrempelige dienst zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar waarbij de inbreng van de kinderen ook groot is. Het gaat over de kleine David tegenover de grote reus Goliath. De voorganger is ds. Baggerman. Voor de jongere kinderen is er opvang gedurende de dienst.

Music Unlimited zingt liefdesliedjes
14:30, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Vocal band Music Unlimited speelt een swingende show met de leukste liefdesliedjes. Samen met hun vaste live-band verrassen de drie zangeressen het publiek met eigenzinnige uitvoeringen van bekende en de minder bekende liefdesliedjes. Denk daarbij aan Love You More van Racoon, maar ook Heaven Must Be Missing An Angel van Tavares en This Will Be van Natalie Cole. Het eenzame, onzekere en boze hart worden in deze show natuurlijk niet vergeten. Want ook dat is de liefde! Tickets à 12,50 euro zijn te koop via www.artotheater.nl. www.music-unlimited.nl

maandag 17 februari

Taalcafé Krimpen
13:00-14:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter (bibliotheek)
Wie beter Nederlands wil leren spreken kan zich aansluiten bij het Taalcafé Krimpen. Het Taalcafé wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met KrimpenWijzer. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Tijdens het Taalcafé worden allerlei onderwerpen besproken. Daarnaast is de wekelijkse bijeenkomst een mooie mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, taalspelletjes te doen en met elkaar te praten. Dit alles in een ontspannen en gezellige sfeer. Voor gratis koffie/thee en een koekje wordt gezorgd.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. José van Schoonhoven, 5782 punten; 2: Ineke Zwijnenburg, 5661; 3. Hans Mudde, 5611 punten.

'Wat schieten we op met muziek?'
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Wetenschapsjournalist Mark Mieras is gastspreker tijdens het Cultuurcafé. Mieras gebruikt andere woorden dan musici om te beschrijven wat muziek met mensen doet. Muziek stimuleert kinderhersenen om beter te luisteren en dat is cruciaal voor leren lezen en schrijven. Het nodigt ook uit om te balanceren tussen orde en verrassing, zegt hij, en dat is waar alles in de hersenen om draait. Mieras houdt een levendig verhaal over de neuropsychologie van muziek - over herinnering, ontroering, sociale intelligentie, geluk en gezonde en flexibele hersenen. Aanmelden voor de (gratis) bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: mariska@synerkri.nl.

dinsdag 18 februari

BoekStartcoach
10:00-11:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter (bibliotheek)
BoekStartcoach Anke van der Neut is er voor alle ouders die graag met hun baby, dreumes of peuter lezen en die daar meer uit willen halen of wel wat (boeken)tips kunnen gebruiken.

Leer zelf computeren in de bieb
15:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter (bibliotheek)
Aan de hand van leuke filmpjes kan iedereen zelf zijn of haar computervaardigheden verbeteren. Er is onder meer aandacht voor: internetten, gebruik van sociale media, het zoeken naar websites, e-mailen en een DigiD maken en gebruiken. Ook onderwerpen als rekenen, de Nederlandse taal en omgaan met geld komen aan bod. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Deelnemers kunnen hun eigen tablet meenemen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van laptops van de bibliotheek.

Cabaret bij Vrouwen van Nu
19:45, Lekkerkerk, Amicitia
Cabaretvoorstelling gaat over een muzikale meisjesschool uit de jaren 50. Het optreden wordt verzorgd door de eigen cabaretgroep Knipoog van Nu, van Vrouwen van Nu Lekkerkerk. Voorafgaand aan de voorstelling is er vóór de pauze de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Leden mogen een introducee meenemen maar alle belangstellende vrouwen nodigen wij uit om eens een kijkje te komen nemen. www.vrouwenvannu.nl/lekkerkerk