• Leden van Sociëteit Langeland.
• Leden van Sociëteit Langeland. Foto:

Sociëteit Langeland zoekt leden

krimpen a/d ijssel • Sociëteit Langeland in Krimpen aan den IJssel viert volgend jaar haar 50-jarig bestaan en hoopt dat met meer leden te doen.

Een kleine twintig leden telt de sociëteit nu, voornamelijk heren van boven de 65. Die komen op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag bij elkaar in de activiteitenruimte van sporthal De Populier, voor een praatje en een partijtje biljart. "We hebben nu twee biljarttafels", vertelt voorzitter Aad van der Graaf. "Eigenlijk komen we er eentje tekort, want nu moet je soms best lang wachten voor je aan de beurt bent. We willen óf een middag erbij óf een derde biljarttafel." Om dat te bekostigen heeft de sociëteit minstens 24 à 25 leden nodig. De Graaf weet zeker dat er in Krimpen nog genoeg senioren zijn die het leuk vinden om te biljarten. "Onze sociëteit is niet zo bekend en trekt om die reden ook weinig nieuwe leden." Net als voor andere leden is de sociëteit voor Van der Graaf een belangrijke vrijetijdsbesteding. "Meestal ga ik twee á drie keer per week naar de soos. Maar als ik geen zin hen ga ik niet. Dat komt nauwelijks voor. Eigenlijk is het altijd wel gezellig." Biljarten kampt met een wat 'stoffig' imago. Daarom is het volgens secretaris Peter Merts lastig om jonge senioren te bereiken. "Vroeger stond er in elk café wel een biljarttafel. Dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig spelen ze vaker pool en snooker. Biljarten is echt een uitstervende sport. Da's jammer, want het is een leuk spelletje."


Wie kennis wil maken met Sociëteit Langeland kan op één van de middagen (tussen 13.00 en 16.30 uur) binnenlopen. Bellen kan naar: 0180-522155. De contributie voor leden bedraagt 12,50 euro per maand. De eerste maand is gratis.