• Netty Hendriks is druk bezig om de Alpe d'HuZes-eendjes te nummeren.
• Netty Hendriks is druk bezig om de Alpe d'HuZes-eendjes te nummeren. Foto: Jan Timmer

Alpe d'HuZes Team Nederlek pakt uit

lekkerkerk • De saamhorigheid, het kippenvel, het goede doel en de sportieve uitdaging; het zijn allemaal ingrediënten die deelname aan Alpe d'Huzes zo speciaal maken. Team Nederlek is dan ook van harte van de partij op 4 juni 2020 in Frankrijk. En tot die tijd: trainen en via acties zoveel mogelijk geld inzamelen.

Erwin Hendriks, zijn dochter Julia, Arie Verwoerd, Jolanda Assman en good-old Cees Nobel vormen de sportieve kern van Team Nederlek. Zij worden bij hun pogingen om fietsend of lopend de beroemde Tour de France-berg te bestijgen, ondersteund door Erwin's vrouw Netty Hendriks en hun dochter Tessel. "Het wordt onze derde 'Alpe d'HuZes'", vertelt Erwin Hendriks. "In 2012 deden we voor de eerste keer mee, daarna nog een keer en vervolgens een aantal jaren niet. In die 'Alpe-loze' jaren merkte ik dat het steeds wanneer juni naderde begon te kriebelen. Noem het een soort onrust. Reden genoeg om de koppen weer bij elkaar te steken en ons in te schrijven voor de 2020-editie."

Om een mooie opbrengst te scoren voor het goede doel - de bestrijding van kanker- toont Team Nederlek zich niet alleen actief maar ook inventief. "We zijn begonnen met het benaderen van bedrijven die elk voor 500 euro op ons Alpe d'HuZes shirt mogen prijken", vertelt Erwin Hendriks. "Daarvan hebben we er negen binnen gehengeld. Daarnaast loopt bij Albert Heijn Lekkerkerk een statiegeldflessenactie en zijn we een verloting gestart met 2.500 loten van 2,50 euro elk. Een bingoavond komende donderdag in restaurant Aan de Dijk in Bergambacht en een zwemmarathon in De Lansingh te Krimpen aan den IJssel (vrijdag) vormen nieuwe geld genererende events.

De 'actie der acties' moet op zaterdag 11 april gaan plaatsvinden in Lekkerkerk. "Die dag staat in het teken van sport en spel", vertelt Netty Hendriks. "We hebben verschillende sportverenigingen bereid gevonden om mee te werken. Zij organiseren leuke onderdelen én leveren teams van zes personen voor de zeskamp. Er is nog plek voor enkele teams. Meedoen kost 10 euro per persoon." De complete opbrengst gaat naar het goede doel. Aanmelden kan bij erwin.hendriks@planet.nl. "Ook de winkeliers van Lekkerkerk komen op 11 april met leuke acties, KW Horeca staat paraat met een pannenkoekkraam en Zuyderlevengroep/RegioBank organiseert samen met vv Lekkerkerk en Dilettant een pannatoernooi. Een badeendjesrace om 15.30 uur sluit de feestelijke dag af. De eentjes zijn te koop bij diverse winkeliers (zie daarvoor de Facebookpagina van Team Nederlek 2020). Er komen 5.000 in omloop en er worden twee races gehouden. Een tonnetje van negen eendjes kost 9 euro, een set van drie rood-wit-blauwe eendjes 3 euro. Het belooft een mooi spektakel te worden."

Jan Timmer