woensdag 29 januari

Bingo
14:00, Schoonhoven, De Brug, Pasteurweg 100
Bingo van de activiteitencommissie van de SWOS. Kosten voor deelname zijn 5 euro, inclusief koffie of thee.

Bingomiddag
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Kosten voor deelname zijn 2,50 euro, inclusief twee keer thee of koffie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Proefles cursus AMV
15:45-16:45, Lekkerkerk, De Muziektent, Koninginneweg 7a
Muziekvereniging Lekkerkerk start met een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Tijdens een proefles kunnen kinderen beslissen of ze vanaf woensdag 5 februari meedoen aan deze cursus. De cursus AMV is bedoeld voor kinderen uit groep 4/5 van de basisschool en staat onder leiding van docente Desirée Twigt. Kinderen leggen de basis voor het leren bespelen van een muziekinstrument. Er wordt aandacht besteed aan maat, ritme en de vorming van het muzikaal gehoor. Na een jaar kunnen de kinderen eenvoudige liedjes op de blokfluit spelen. De cursus kost 168 euro. Voor meer informatie en aanmelden voor de proefles kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Elly Booij: 0180-663814 of e-mail: muziekschool@muziekvereniginglekkerkerk.nl.

donderdag 30 januari

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
09:45, 11:30 en 13.15, Gouda, Cinema Gouda, Burgemeester Jamessingel 25
Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaan de basisscholen weer staken. Op deze twee dagen wordt er een voorpremière van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn vertoond in Cinema Gouda, twee dagen eerder dan de officiële première (die is op zaterdag 1 februari). Van ieder verkocht ticket tijdens deze twee voorpremières, gaat er een deel van de opbrengst naar Stichting Bio. Stichting Bio biedt vakanties en ontspanning aan gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Filmmiddag
14:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Filmmiddag verzorgd door Jan v/d Ent. Hij ondernam vanuit Ouderkerk aan den IJssel een fietstocht naar Gibraltar, een route van liefst 7.650 kilometer die hij in 81 dagen aflegde. Na afloop staat er authentieke Spaanse Paella klaar voor bezoekers. Kosten zijn 6 euro. Opgeven kan tot en met 23 januari via het aanmeldstrookje. Meer informatie bij Anneke Schwaab: 0182-353501.

Proefles cursus AMV
18:15, Bergambacht, De Waard (muziekzaal)
Muziekvereniging Excelsior start in februari met een nieuwe opleiding Algemene Muziek Vorming (AMV). Deze opleiding is vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 8 jaar om al spelenderwijs muzikaal gehoor en ritmegevoel op te laten doen. De opleiding wordt verzorgd Desirée Twigt. Tijdens de proefles kunnen kinderen ervaren of de opleiding AMV iets voor ze is. Meer informatie: info@excelsiorbergambacht.nl.

Alzheimer Café Lopik
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Thema van het Alzheimer Café is deze keer: 'Hoe maakbaar is het levenseinde?' Veel mensen vullen een wilsverklaring in en denken daarmee hun levenseinde in de hand te hebben. Maar is dat ook zo bij dementie? Het is een onderwerp dat momenteel volop in de belangstelling staat. Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde, filosoof en werkzaam bij de Levenseindekliniek in Den Haag, zal in gesprek met gespreksleider Lies Orthmann de stand van zaken toelichten. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Film: A star is Born
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Concordia Filmavond met dit keer de film A star is Born met Lady Gaga. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een in verval geraakte countryster. Hij ontdekt de met een Oscar bekroonde talentvolle Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

vrijdag 31 januari

Pannenkoekenmaaltijd
12:00, Schoonhoven, de Brug, Pasteurweg 100
Iedereen kan aanschuiven. De kosten zijn 7 euro per persoon, inclusief koffie of thee. Meer informatie: 0182-381227.

Pannenkoekendag
12:15, Schoonhoven, De Brug, Pasteurweg 100
Er worden pannenkoeken gebakken en iedereen kan aanschuiven. Kosten zijn 7 euro per persoon. Opgeven kan bij Stichting SWOS via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, voetbalkantine
Nieuwe kaartavond in de Schoonhovense voetbalkantine. Belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Marian Lunenberg, 5123 punten; 2. Ria Kapoen, 5087; 3 Gijs van der Meer, 4990. Voor meer informatie: Janny, 0182-385871.

zaterdag 1 februari

Inzameling rommelmarktspullen
09:30-11:30, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak start weer met het inzamelen van rommelmarktspullen en boeken. Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 09.30 en 11.30 uur kunnen de nog goed bruikbare materialen worden afgegeven in het kerkgebouw. Ook nog goed te dragen kleding is welkom; dit komt ten goede aan het diaconale project 'Tweedehands goederen' van het wijkpastoraat Oude Noorden in Rotterdam.

Bingo-avond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Iedereen is welkom om mee te spelen, de bingo is voor jong en oud. Er zijn leuke prijzen te winnen en de koffie of thee wordt gratis geschonken. Aan het einde van de avond is er een gratis slotronde. www.sbj-jaarsveld.nl

Concert Soli Deo Gloria
20:00, Benschop, Hervormde Kerk, Dorp 210
Jaarlijks concert van de Batz Orgelcommissie Benschop. Thema van het concert is: 'Welkom thuis'. Het concert wordt gegeven door het christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk, onder leiding van Jaap Kramer. Bij een eventuele volle kerk is het concert live, via beeld en geluid te zien en te luisteren in het naast de kerk gelegen gebouw Maranatha. Toegang is vrij. Wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Cameretten Finalistentour
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Het Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van onder andere Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Tijdens de Cameretten Finalistentour staat de nieuwe lichting cabaretiers op het podium, zoals Remy Evers (winnaar juryprijs), Toni Kooiman (winnaar publieksprijs) en Henk Overdijk (finalist). Kaarten voor de Cameretten Finalistentour kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 14 jaar.

Après-Schaatsfeest
21:00, Stolwijk, Het Kwartier
Feest van Kwartier Club in samenwerking met IJsclub Stolwijk, met DJ Jeroen van Dam en MC Maria. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal.

zondag 2 februari

Speciale kerkdienst
10:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Kerkdienst met daarbij mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is mevrouw D. Rietveld. Thema van de zondag is: 'De Ark van Noach'. Meer informatie is verkrijgbaar bij Ina Meijer: 0180-515363.

Sjoelen
14:00, Schoonhoven, De Brug, Pasteurweg 100
De sjoelcompetitie gaat weer van start. Kosten voor deelname is 1,50 euro, inclusief koffie of thee. Meer informatie: 0182-381227.

Benjamin de Beer (4+)
14:30, Schoonhoven, Arto Theater
Het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen. Herman van Veen schreef het gelijknamige kinderboek al in 2008, maar de thema's uit deze muzikale voorstelling zijn actueler dan ooit. Ondanks dit belangrijke thema is de voorstelling één en al vrolijkheid. Interactief en vol met liedjes. Kaarten voor de kindervoorstelling zijn te bestellen via www.artotheater.nl, of bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

Optreden Freddie Freeloader
14:30, Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75
Samen met zijn soulband speelt Freddie Freeloader het dak er af. Entree is 5 euro.

maandag 3 februari

Sirenelunch
12:00-13:00, Bergambacht, voormalige gemeentehuis
Welzijnsstichtingen SWOK en SWOS houden een netwerkbijeenkomst voor professionals in het Sociaal Domein en bestuurders van vrijwilligersorganisaties. Aanwezigen kunnen met elkaar kennismaken en praten over hun werk. Misschien ontstaan er mooie samenwerkingen. Opgeven is niet nodig. Deelnemers moeten wel hun eigen lunch meenemen.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hennie de Leeuw, 5374 punten; 2. Piet Hoogendoorn, 5328; 3. Ingrid van der Wouden, 4981.

Informatieavond incontinentie
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Fysiotherapeut Margit en gynaecoloog Ginny bespreken wat urine incontinentie inhoudt bij vrouwen, hoe het ontstaat en vooral ook wat je eraan kan doen. Ginny Chamorro is gynaecoloog met als specialisatie de bekkenbodem. Zij is werkzaam in Acibadem International Medical Center in Amsterdam, hier doet zij veel bekkenbodemoperaties. Ook draait zij op maandag een gynaecologie lifestyle spreekuur bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Margit is fysiotherapeut en gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie. Toegang is gratis na aanmelding via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

dinsdag 4 februari

Houtbranden op dienblaadje
10:00-12:00, Lekkerkerk, De Buurtschuur, Tiendweg West 12
Eerste van reeks van vijf workshops. Deelnemers maken met een brandpen een leuke afbeelding op een dienblaadje. Kosten zijn 12,95 euro. Opgeven via: 06-18260535 (Annette Both).

Spellenmiddag KBO
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Entree is 2 euro, inclusief een kopje koffie of thee. http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

Presentatie Van der Hoogte
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum, IJsseldijk 312
Op uitnodiging van de Kunstkring Krimpen houdt Cynthia Helena van der Hoogte een presentatie. Deze presentatie is een reis door haar teken- en schilderavontuur. Het begint altijd met een verhaaltje dat om tekeningen vraagt. Schrijven doet ze sinds haar kindertijd; tekenen en schilderen sinds 2002. Tekst en tekening gaan hand in hand: het een roept het ander op. De ideeën voor prentenboeken blijven komen. Door schilderlessen belandt ze ook in het schilderen naar de werkelijkheid. Ze tekent en schildert landschappen, portretten en bloemen, maar bovenal dieren. In diverse technieken, maar vooral in olieverf en aquarel. Meestal heel kleurig en vrijwel elk dier met een lach. Entree: 7,50 euro.

woensdag 5 februari

Workshop '(ver)dwalen op internet'
14:00-16:00, Haastrecht, Hof van Stein, De Ruyterstraat 24
Gratis workshop voor iedereen die het internet beter wil begrijpen. Deelnemers moeten hun eigen tablet, laptop of smartphone meenemen. Aanmelden kan bij Bibliotheek Krimpenerwaard: 0180-669999.

Nostalgische middag
15:00, Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2
Nostalgische middag van de activiteitencommissie Bergambacht. Peter Sluisman presenteert Kunst & Kitch. Kosten zijn 2 euro, inclusief koffie of thee. Meer informatie: 0182-353460.