• Optreden Jeroen van der Boom tijdens editie van 2019.
• Optreden Jeroen van der Boom tijdens editie van 2019. Foto: PR

Muziekfeest Lekkerkerk met Hollands tintje

lekkerkerk • De kaartverkoop voor de twaalfde editie van het Muziekfeest Lekkerkerk is begonnen. Bezoekers kunnen op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni optredens verwachten van onder andere Django Wagner, Jannes, Wolter Kroes en Lange Frans.

Veel artiesten dus van Hollandse bodem. Iets waar organisator Francis Hoogerwerf van café 't Veerhuys bewust voor heeft gekozen, "want een week later barst de voetbalgekte weer los tijdens de EK, waar Oranje gelukkig weer bij is."

Zigeunermuziek

Op vrijdagavond wordt afgetrapt met de traditionele Hollandse avond. Django Wagner, de 'Keizer van de Zigeunermuziek', opent het feest met zijn gebronsde stem. Daarna zorgt Alex voor wat meer uptempo-nummers. Hoogerwerf: "Op Hemelvaartsdag trad hij op bij 't Veerhuys en maakte er een lekker feest van. Dus dat komt deze avond ook wel goed."

En dan nog meer hoog bezoek. Na een uitverkocht Ahoy en een vol Gelredome gaat Jannes nu de feesttent in Lekkerkerk laten meedeinen. "Hij stond al heel lang op ons verlanglijstje, dus we zijn heel blij met zijn komst", aldus Hoogerwerf. Ook de Zware Jongens zullen niet ontbreken op het Muziekfeest Lekkerkerk. Als laatste zal Wolter Kroes aantreden, die de bezoekers met zijn 'Viva Hollandia' alvast een klein beetje in de EK-sferen zal brengen.

Knalbal

De zaterdagavond heeft de toepasselijke naam 'Knalbal' gekregen. De eerste artiest is een Nederlandse DJ van internationale allure: Deepend. Hij brak door met zijn remix van Matt Simon's 'Catch & Release'. Sindsdien heeft hij met verschillende samenwerkingen al vaker in de Top 40 gestaan. Een man die ook (weer) volop in de belangstelling staat, is Lange Frans. Hij heeft een mooi jaar achter de rug, waarin hij onder andere werkte met John West, Baas B en VOF de Kunst. De avond wordt ook afgesloten door een DJ: Vato Gonzalez. Een bekende naam op festivals, die lekkere dansbare muziek maakt.

Toegangskaarten zijn geldig voor beide feestavonden. Een passe-partout kost 30 euro kan online besteld worden via www.muziekfeestlekkerkerk.nl. Wie tussen 1 en 15 februari een passe-partout koopt in 't Veerhuys, betaalt een speciale 'ophaalprijs' van 25 euro per kaart.