• Nol en Claire Menagé voor hun restaurant.
• Nol en Claire Menagé voor hun restaurant. Foto: Bill de Kimpe

Lekkerkerk is nieuw restaurant rijker

lekkerkerk • Goed nieuws voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. In het centrum van Lekkerkerk is onlangs Trattoria I Pizzeria 'Rosa' geopend, een restaurant dat pizza's en andere Italiaanse gerechten serveert.

Het openen van een Italiaans restaurant is al jaren een wens van eigenaren Nol en Claire Menagé. Vijf jaar geleden begon Nol al met het idee pizza's vanuit een foodtruck bij de mensen aan huis of bij bedrijven in een originele steenoven voor de deur te bakken. "Voor particulieren of bedrijven die wat te vieren hebben is de 'Pizzabus' een praktische en welkome oplossing", vertelt Nol. "We zijn nu vijf jaar bezig en hebben inmiddels drie bussen rondrijden".

Renovatie

Samen hebben Nol en Claire het idee opgepakt om de zo populaire pizza's en andere gerechten nu ook in een heus restaurant aan de liefhebbers van Italiaans eten te gaan serveren. Na enige tijd zoeken in de buurt van hun woonplaats Krimpen aan den IJssel, vond het stel een leuk pandje in het centrum van Lekkerkerk, aan de Burgemeester Roosstraat 3. Na een flink renovatie is het pand omgetoverd tot een sfeervolle horecagelegenheid waar het goed toeven is.

Een bijzondere inrichting met een speelse vide voor een opvallend ruimtelijk effect, een imposante bar en smaakvolle zitjes. Een professioneel ingerichte keuken met de originele steenovens en een enthousiast team van koks en bedienend personeel maken 'Rosa' tot een bolwerk van gastvrijheid en goede smaak.

Truffelgehaktballetjes

Alle pizza's die vanuit de Pizzabus worden geserveerd, staan op de kaart. Daarnaast worden in de keuken pasta en andere heerlijkheden (delizie) bereid, zoals carpaccio, vitello tonato en truffelgehaktballetjes. En er staat ook een borrelplank op de kaart. "Het idee is dat 'Rosa' een betaalbare, toegankelijke plek is waar alles kan en de gast een heerlijk avondje uit is," verduidelijkt Claire. "We hebben de kaart met opzet niet te uitgebreid gemaakt, want we gaan voor kwaliteit. We hopen dat iedereen die onze Pizzabus al kent ook kennis komt maken met 'Rosa'. Maar we heten natuurlijk iedereen die gezellig Italiaans uit eten wil, van harte welkom."


q www.pizzarosa.nl