• Jonge muzikanten op podium van Het Bastion.
• Jonge muzikanten op podium van Het Bastion. Foto: wijntjesfotografie

27e editie Jeugdfestival Brassband

schoonhoven • In Schoonhoven wordt op zaterdag 1 februari voor de 27e keer het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival gehouden. Zo'n 450 jonge muzikanten uit heel Nederland staan deze dag op het podium van Het Bastion.

De orkesten, ingedeeld in verschillende divisies, laten hun voorbereide programma horen. Deze onderverdeling van divisies stimuleert de verenigingen om zich te meten met andere verenigingen van hetzelfde muzikale niveau. Per divisie is er een beker te winnen en voor alle deelnemende orkesten is er aandenken aan hun deelname. Het orkest met de beste muzikale prestatie van de dag ontvangt de 'dagwinnaarsprijs'. Jeugdorkesten die nog mee willen doen, kunnen contact opnemen met de organisatie.

Juryrapport

Een professionele jury - in de persoon van John Brouwer - zal ieder programma beoordelen en voorzien van inhoudelijk commentaar. Naast de mondelinge beoordeling gaat het om een schriftelijk juryrapport. Hierin staan verbeterpunten, maar ook de complimenten voor iedere specifieke vereniging. Daarnaast gaat de jury dit jaar ook op zoek naar solistische talenten en het beste vormgegeven programma.

Een concert van Brassband Schoonhoven A zal tijdens deze editie van het jeugdfestival niet ontbreken. De band dient als inspiratie voor de jeugdige muzikanten en maakt het muzikale feestje compleet. Meer informatie is verkrijgbaar via mail: jeugdfestival.bbs@gmail.com.


q www.brassbandschoonhoven.nl