• amen een feestje bouwen: G-Carnaval.
• amen een feestje bouwen: G-Carnaval. Foto: Chris Photography

'G-Carnaval hét topfeest!'

krimpen a/d lek • Over één ding zijn Eric Lankhaar, Roland Geelen en Ian den Besten het eens: van de twaalf evenementen die ze tot dusverre met hun organisatie Crosover Events organiseerden is het G-Carnavalfeest met afstand het mooiste.

"Waar maak je mee dat mensen al bij binnenkomst een polonaise vormen!", lacht Den Besten. "Ik had het nog nooit eerder gezien. Het ging meteen los en zo bleef het tot het einde om 22.30 uur. Mooi was ook dat verschillende bezoekers ons daarna nog gingen helpen met schoonmaken. Fijnere en leukere feestgangers bestaan er niet. Vandaar dat we graag op 14 februari om 19.30 uur op herhaling gaan in Het Koetshuys in Krimpen aan de Lek." De kaarten voor het feest (dat toegankelijk is voor mensen met een verstandelijke beperking en begeleiding) zijn gratis verkrijgbaar via e-mail: gcarnavalkrimpen@gmail.com. Ook op de avond zelf hebben de gasten geen kosten, want zelfs de consumpties zijn gesponsord. "Met dank aan JDU Installatiebedrijf, Autocentrum Krimpenerwaard en W. Smit Duik en Bergingsbedrijf," vertelt Ian den Besten. "Echt grandioos!"

Een dag na het G-Carnaval staat het Krimpens Carnaval op het programma. De kaarten voor dit event waren binnen een dag uitverkocht. "We gaan ook daar een mooi feest van maken", zegt Den Besten. Bij de vorige editie was de sfeer lange tijd dik in orde, tot enkele bezoekers de gezelligheid verpesten door zich stevig te misdragen en zelfs vernielingen aan te richten in Het Koetshuys. "Het idiote gedrag van een paar mensen was een flinke domper op een verder geslaagd feest", aldus Den Besten. "We hebben sterk getwijfeld of we dit nóg een keer wilden gaan organiseren, maar uiteindelijk tóch in positieve zin de knoop doorgehakt, omdat we weten dat we met dit feest een grote groep mensen echt een plezier doen. Wel hebben we een aantal maatregelen genomen op het vlak van toezicht. Daarnaast vertrouwen we op de sociale controle onderling. We vertrouwen er sowieso op dat alle bezoekers hun gezonde stand weten te gebruiken. In dat geval hebben we weer een onvergetelijk feest. Het op één na mooiste althans, want het G-Carnaval staat onbetwist op nummer één!"

Jan Timmer