Vergadering D66 openbaar

krimpen a/d ijssel • De gemeenteraadsfractie van D66 houdt op maandag 27 januari een openbare vergadering in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Vanaf 20.00 uur zijn belangstellende inwoners welkom om hun vragen te stellen over de huidige politieke crisis. In december zegden Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen het vertrouwen op in D66 en VVD, met een coalitiebreuk tot gevolg. D66 verklaart 'in alle openheid' verantwoording af te willen leggen over haar rol in deze situatie. Fractievoorzitter Larry Köster: "In de dagen na de raadsvergadering van 7 januari heb ik veel vragen gekregen van mensen die teleurgesteld waren dat de twee lokale partijen de aan hen gestelde vragen niet beantwoordden. Daarom hebben we besloten om onze eerstvolgende fractievergadering bewust als openbare vergadering aan te kondigen. Iedere inwoner heeft recht om antwoord te krijgen op de vragen die hij of zij heeft over wat er is gebeurd en wat er in de toekomst moet gaan gebeuren." Köster sprak tijdens de raadsvergadering nogmaals zijn verbazing uit over wat er is gebeurd. Hij gaf ook aan dat volgens D66 de breuk niet nodig was geweest en dat ze wil blijven samenwerken met andere partijen in Krimpen aan den IJssel om de gemeente 'mooier en kleurrijker' te maken. "Iedere inwoner moet de vrijheid en gelegenheid krijgen om zijn leven zo in te richten als hij of zij wil."


Open dag Comenius College

krimpen a/d ijssel • Alle scholen van het Comenius College (Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam) zetten op woensdag 29 januari hun deuren open voor de jaarlijkse open dag. Op deze dag is de hele school in bedrijf, alle vakdocenten zijn aanwezig om iets te vertellen over hun vak en leerlingen leiden bezoekers rond door de school. Bij bijna elk vak is er wel iets te doen of te beleven. Niet alleen leerlingen uit groep 8 en 7, maar ook alle gezinsleden zijn welkom om kennis te maken met de sfeer, het onderwijs en alle extra's op de scholen. De open dag is van 15.00 tot 20.00 uur. Opgeven is niet nodig. Elke school heeft een eigen onderwijsaanbod dat varieert van vmbo basis, kader, (pre-) mavo, (pre-) havo, vwo tot tweetalig onderwijs. Meer informatie: www.comenius.nl.