Meisje (17) onwel door drugs

krimpen a/d lek • Een 17-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek is zaterdagnacht op een feest in Puttershoek door ambulancepersoneel geholpen nadat ze onwel was geworden door drugs. In eerste instantie werd gedacht aan een overdosis, maar dat bleek niet het geval. De vader van het meisje kwam langs om zijn dochter op te halen. De politie heeft een melding gemaakt bij Veilig Thuis, de regionale organisatie van het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling.


Met hand vast onder kloofmachine

krimpen a/d lek • Een 19-jarige man is zaterdagochtend in Krimpen aan de Lek gewond geraakt nadat zijn hand onder een kloofmachine vast was komen te zitten. Deze machines verwerkt stammen tot houtblokken voor in de open haard. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij direct is geopereerd.


Instemming verkoop Big Bear

krimpen a/d ijssel • Het college van Krimpen aan den IJssel heeft ingestemd met de verkoop van de Big Bear aan Stichting Brahmrishi Ashram Netherlands. De notariële overdracht vond gisteren plaats. De gemeenteraad nam op 12 december vorig jaar nog een motie aan om de verkoop voorlopig tegen te houden. Dit vanwege nog onbeantwoorde vragen. Uit de antwoorden is gebleken dat de verkoop voldoet aan de gestelde kaders. Ook uit het bibob-onderzoek (integriteitsonderzoek) kwamen geen bijzonderheden naar voren.Inmiddels zijn de opvattingen die in de raad leefden gewijzigd. Op basis daarvan stelde het college vast dat er nu voldoende steun bestaat binnen de raad voor verkoop van pand en terrein.