Gratis OV-Meedoenpas voor ouderen

krimpenerwaard • De 94-jarige mevrouw Brouwer kreeg maandag in Schoonhoven de eerste OV-Meedoenpas overhandigd. Met de pas kunnen ouderen met een laag inkomen gratis gebruik maken van de bus.

Mevrouw Brouwer is erg blij met de pas. "Ik woon in Schoonhoven en kan nu met het openbaar vervoer naar Stolwijk of Bergambacht reizen als ik een uitvoering van een koor wil bezoeken. Ook ben ik van plan om met de bus naar een voorstelling in de Goudse Schouwburg te gaan."

AOW-gerechtigden met een laag inkomen - maximaal 120 procent van bijstandsnorm (voor een alleenstaande gaat dit om maximaal 1.411,50 euro per maand) - kunnen de pas vanaf heden aanvragen. Ook inwoners die meewerken aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject komen in aanmerking voor de pas. Hiermee kunnen zij met het openbaar vervoer naar hun (vrijwilligers)werk reizen of naar activiteiten die hen een stap dichter bij werk brengen. Te denken valt aan het volgen van een sollicitatietraining.


Aanvraagformulier

Welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard helpen de AOW-gerechtigden met het aanvragen van de OV-Meedoenpas. Ouderen kunnen een aanvraagformulier (met een retourenvelop) ophalen, maar het formulier is ook te downloaden vanaf www.krimpenerwaard.nl/laaginkomen. De pas is geldig voor de duur van een jaar vanaf 1 maart 2020.

De introductie van de OV-Meedoenpas is het resultaat van een overeenkomst tussen de gemeente Krimpenerwaard en busmaatschappij Arriva. Eind 2019 spraken de twee partijen af om een gratis vervoersvoorziening op te zetten voor AOW-gerechtigden met een laag inkomen en voor deelnemers aan een re-integratietraject.