Poppentheater voor kinderen

regio • Tijdens de Nationale Voorleesdagen is op drie locaties van Bibliotheek Krimpenerwaard de poppentheatervoorstelling 'Mekkergeit en Moppereend' te zien.

De voorstelling, bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, is gebaseerd op het prentenboek 'Moppereend' dat is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2020. In de bibliotheek van Gouderak is de voorstelling op woensdagmiddag 29 januari te zien, om 15.00 uur. Op zaterdag 1 februari strijkt het poppentheater neer in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek (11.00 uur) en Schoonhoven (15.00 uur). Kaartjes zijn bij de betreffende bibliotheken te koop voor 6 euro. Reserveren kan ook via: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Het boek 'Moppereend' leent zich er goed voor om met ouders van jonge kinderen te praten over het omgaan met emoties. Op donderdagmorgen 30 januari zal kindercoach Mia Euwes hiervoor praktische tips geven. Dat doet zij vanaf 10.00 uur in de bibliotheek van Schoonhoven. De toegang is gratis. Kinderen kunnen op vrijdag 31 januari hun knuffel komen brengen zodat die een nachtje in de bibliotheek kan logeren om Moppereend op te vrolijken. Om 17.00 uur kan dit in de bibliotheken van Schoonhoven en Lekkerkerk, waarbij uiteraard nog even voorgelezen wordt. De avonturen die de knuffels beleven 's avonds en 's nachts zijn te volgen op de sociale media.


Computercursus

ouderkerk a/d ijssel • Het Senioren Convent Ouderkerk start op 10 februari om 09.30 uur met de computercursus 'Vaardig met Windows'. De cursus (in d'Ouwe Backery) bestaat uit acht les dagdelen en is bedoeld voor mensen die al een klein beetje ervaring hebben met onderdelen van Windows 10, maar hun vaardigheden willen verbeteren en uitbreiden. Deelname kost 88 euro. Opgeven via: 0180-681929/681569.