woensdag 15 januari

Bingo
14:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Iedereen is welkom om mee te spelen.

Modeuitverkoop
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
De firma Hoffman houdt een modeuitverkoop. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Spelletjesmiddag
15:00, Lopik, inloophuis, Rolafweg Noord 7 Bezoekers kunnen spelletjes spelen, zoals rummikub, yahtzee, ganzebord, catan, pesten, skibbo, uno en monopoly. Een eigen spelletje meenemen is ook goed. Het inloophuis zorgt voor een hapje en drankje. Voor alle leeftijden. Meer informatie: 06-23700519. www.inloophuislopik.nl

Bingo (18+)
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bingoavond met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief één kopje koffie. Deelnemers betalen 1 euro per speelkaart bij een extra speelronde.

Sounds of Silence
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Optreden van de Simon & Garfunkel tributeband Sounds of Silence. Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs. De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

donderdag 16 januari

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
De plaatselijke brandweer verzorgt een presentatie met een film over de geschiedenis van de brandweer in Krimpen aan de Lek. 'Oud' brandweermannen vertellen over het functioneren van de brandweer van heel oude tijden tot in het heden toe. Na de pauze komt brandveilig wonen aan de orde. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Voor inlichtingen: 0180-515636.

Uitleg over levenstestament
14:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Notaris Mr. F.J. de Ridder geeft informatie over het levenstestament. Hij legt uit waarom het zinvol is om tijdig allerlei zaken te regelen. Na de pauze is er een bingo. Kosten zijn 3 euro, inclusief koffie, thee en een drankje.

Hollandse middag
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Wim van Herk geeft een presentatie over schaatsen in de Krimpenerwaard. Na afloop staat er een kom erwten- of bruinebonensoep eten. Kosten zijn 5 euro, inclusief koffie of thee. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Spelavond
19:30, Willige Langerak, 't Wilgegat
De spelcompetitie wordt ook in 2020 voortgezet. Het klaverjassen begint om 19.30 uur, het rummikub en biljarten om 20.00 uur. Op de laatste spelavond in 2019 werd het klaverjassen gewonnen door Janny Rodriquez met 5624 punten. De beste rummikubster was Nel Verhoef met 11 strafpunten.

vrijdag 17 januari

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, kantine vv Schoonhoven
Nieuwe klaverjasavond in de voetbalkantine; belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Leen Kapoen, 5375 punten; 2. Hans Spek, 5331; 3. Ida Wagenaar, 5227. Meer informatie: 0182-385871.

zaterdag 18 januari

Opening KunstWaan
10:00-16:00, Berkenwoude, De Zwaan
De KunstWaan is een grote kunstexpositie met een indrukwekkende lijst aan exposanten. Meer dan veertig exposanten, bestaande uit professionele en non professionele kunstenaars, zullen hun werk tonen. Keramiek, schilderijen, fotografie, pentekeningen, sieraden, beelden, mozaïek en etsen worden tentoongesteld. De twee basisscholen in Berkenwoude, De Wegwijzer en De Polsstok, exposeren eveneens met werken. Wethouder Ben Bening en polderdichter Teus Stouthart openen om 10.00 uur de expositie. Er is de hele dag van alles te doen. Zo zijn er workshops en lezingen.

'Sneeuwwitje en de 7 gangsters'!
14:00 en 19:00, Stolwijk, Het Kwartier
Toneelvereniging Excelsior Kids speelt twee keer de voorstelling 'Sneeuwwitje en de 7 gangsters!'. Onder begeleiding van regisseuse Irene Nieuwveld hebben zij hard gerepeteerd. De familievoorstelling start met de film en gaat over het verhaal van Sneeuwwitje en haar prins. Inmiddels leven ze alweer een paar jaar lang en gelukkig. Maar bij Sneeuwwitje sluipt de twijfel binnen. 'Is dit het nu?' Ze verveelt zich en begint te verlangen naar een bruisender leven en het verhaal van Sneeuwwitje krijgt een verrassende wending. Kaartjes zijn te koop bij Wauw Fashion in Stolwijk.

'Hotel te koop'
20:00, Lekkerkerk, Amicitia
De Schuwachtse buurtvereniging Vrij Holland houdt haar jaarlijkse winteruitvoering. Op het programma staat het toneelstuk 'Hotel te koop', een blijspel in drie bedrijven dat wordt uitgevoerd door een groep enthousiaste leden. Gevolgd door een verloting en 'een praatje en dansje' met muzikale begeleiding van DJ Goris. Entree, inclusief een kop koffie of thee, is voor leden 3 euro en voor niet-leden 5 euro.

Marja's Grote Topper Tupper Show
20:15, Schoonhoven, Arto Theater Cabaretier Marja van Katendrecht brengt Marja's Grote Topper Tupper Show. Voor deze nieuwe show heeft Marja zich in de wereld van de Tupperware gestort en er ging een wereld voor haar open. Tupperware, wie heeft er niet iets van in de kast staan?! Dus mis dit niet. Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl of bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

zondag 19 januari

Ontmoetingsdienst
10:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41 Voorganger in deze dienst is ds. Wim Scheltens uit Lunteren. Het thema van de dienst is: 'Meenemen naar Jezus in deze tijd'. De te zingen liederen worden gezocht rondom het thema. Naast samenzang is er ook koorzang, want aan deze dienst wordt medewerking verleend door gospelkoor Rejoice uit Krimpen aan de Lek. Organist is Everhard Zwart. Er is kindernevendienst en oppas voor de allerkleinsten.

maandag 20 januari

Week van Gebed (1)
19:00, Benschop, kerken
'Buitengewoon' is het thema voor de Week van Gebed. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2020 plaats van 19 tot en met 26 januari. Ook in Benschop zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is welkom. De gebedssamenkomsten in Benschop vinden plaats op maandag 20 januari om 19.00 uur in de kerk van de hervormde gemeente, op woensdag 22 januari om 19.00 uur in de kerk van de protestantse gemeente en op vrijdag 24 januari om 19.00 uur in de rooms-katholieke kerk.

Week van Gebed (1)
20:00, Lopik, verschillende locaties
'Buitengewoon' is het thema voor de Week van Gebed. Ook in Lopik willen de gebedskringen van verschillende kerken in de Week van Gebed hier aandacht aan besteden. Telkens wordt er een dagthema behandeld dat verband houdt met het centrale thema. De data van de bijeenkomsten zijn: zondagavond 19 januari in het Verenigingsgebouw (huiskamer) in Jaarsveld, maandag 20 januari in de Schaapskooi in Lopik, dinsdag 21 januari in de Brugkerk in Lopik, woensdag 22 januari in de pastorie in Cabauw en donderdag 23 januari in de Ark in Lopikerkapel. De bijeenkomsten beginnen telkens 20.00 uur en hebben muzikale begeleiding. Iedereen is welkom om mee te praten, zingen, bidden of gewoon luisteren. www.weekvangebed.nl

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe speelavond bij klaverjasclub De Waard; belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige kaartavond: 1. Ineke Zwijnenburg, 5243 punten; 2. Piet Hoogendoorn, 5068; 3. José van Schoonhoven, 5006.

dinsdag 21 januari

Lezing over verffabriek HASCO
19:00-20:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a Leen Ouweneel deed onderzoek en vertelt over de geschiedenis van de Schoonhovense verffabriek HASCO. Hij heeft speciale aandacht voor haar oprichter Hermann Anthony Schreuder, die naast het directeurschap van zijn steeds groter wordend bedrijf, diverse belangrijke politieke en maatschappelijke functies vervulde van 1899 tot en met 1939. Daarna zal Truus Jansen, voormalig laboratoriummedewerker, ingaan op het productieproces van verf van laboratorium via fabriek naar de klant. De toegang is gratis. Wel aanmelden via: 0182-385406 of e-mail: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Presentatie over handwerken
19:45, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
Op uitnodiging van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, komt Margo van Tuyl een avond verzorgen. Zij heeft een hele verzameling handwerken: merklappen, voorbeelden van breien, haken, borduren, mazen, stoppen en smokken. Hier wordt een verhaal bij verteld: hoe zijn bepaalde patronen ontstaan en hoe hebben die zich ontwikkeld in de loop van de tijd; van nuttig handwerken vroeger (dat helemaal gericht was op het huishouden) naar creatief handwerken vandaag. Van Tuyl geeft ook borduurles en hardangerles, waarvan zij voorbeelden en foto's zal laten zien. De toegang is gratis.

'Door Mahler geïnspireerd'
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
De Kunstkring Krimpen heeft Mahler-bewonderaar Jaap Hoogendoorn uit Ter Aar uitgenodigd om een voordracht te houden over de veelheid van kunstwerken, die zijn ontstaan onder invloed van de muziek van Gustav Mahler. Er zullen vele muziekvoorbeelden te horen zijn en er zullen videofragmenten worden getoond van ballet, film- en theaterproducties en ook specimen van de beeldende kunst. Entree: 7,50 euro.

Open repetitieavond Rejoice
20:00, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90 Iedereen is welkom om vrijblijvend te komen luisteren en mee te zingen tijdens de open repetitieavond van interkerkelijk gospelkoor Rejoice. Het repertoire wordt regelmatig vernieuwd en bestaat uit zowel rustige, als uit swingende nummers. www.rejoicekrimpen.nl

woensdag 22 januari

Presentatie over pubergedrag
09:30-11:30, Ammerstol. H. Zanenhuis, Dr. Hugenholzstraat 4
Waarom pubert een kind, wat gebeurt er in het brein tijdens de puberteit? Hoe ga je ermee om? Wordt er door ieder kind even hevig gepuberd? Tijdens deze presentatie over pubergedrag worden deze vragen behandeld. Monique Albeda, opvoedingsdeskundige verbonden aan Kwadraad, is de gastspreker. De bijeenkomst is gratis en de koffie staat klaar. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Petra Wolffenbuttel van SWOK-Midden: 0182-350012 of e-mail: p.wolffenbuttel@swok-midden.nl

Film over Afrika
14:00, Berkenwoude, de Zwaan, Kerkweg 2
Op uitnodiging van SWOBV houdt Adrie Broekhuizen een presentatie (film) over haar reis naar Afrika. Kosten zijn 4 euro. Meer informatie is verkrijgbaar bij Bertus Bout: 0182-362637.

Spelmiddag
14:30, Lopik, Brugkerk, Lopikerweg Oost 57
Spelmiddag van het open ouderenwerk Jaarsveld. Bezoekers kunnen met elkaar sjoelen, kaarten of een spelletje rummikub spelen. Er zijn kleine prijsjes te verdienen.