• Arie Boom,Chris Verhoeven en Adriaan van der Poel.
• Arie Boom,Chris Verhoeven en Adriaan van der Poel. Foto: Floris Bakker

Bike Totaal Krimpen van start

krimpen a/d ijssel • De fietsenzaak van Boom Tweewielers aan de Parkzoom in Krimpen aan den IJssel heeft sinds 1 januari een nieuwe eigenaar: Chris Verhoeven. Hij gaat verder onder de naam Bike Totaal Krimpen.

Verhoeven (29) werkte maar liefst veertien jaar voor Boom Tweewielers. "Ik begon als jonge jongen in het filiaal in Capelle aan den IJssel, maar heb in die jaren ook in de zaken in Rotterdam en Berkenwoude gestaan", vertelt hij. In 2013 zette Verhoeven voor Boom Tweewielers het filiaal in Krimpen aan den IJssel op, in het pand waar ooit een buurtsuper zat. De fietsenzaak liep al snel prima.

Een kleine twee jaar geleden sprak hij bij eigenaar Arie Boom de ambitie uit om voor zichzelf te beginnen. Die adviseerde Verhoeven om 'nog even geduld' te hebben. "Ik beloof mijn medewerkers dat zij de kans krijgen om hier door te groeien. Dat wil ik ook waarmaken." Hij bood Verhoeven vorig jaar aan de fietsenzaak in Krimpen aan den IJssel over te nemen. "Ik ben 58 en moet naar de toekomst kijken. Het is mooi dat Chris ons filiaal in Krimpen wil voortzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hij is kundig, gedreven en ontzettend enthousiast."

Veel gaat er niet veranderen in de fietsenzaak. Wel heeft Verhoeven zich aangesloten bij Bike Totaal, een inkooporganisatie die hem allerlei voordelen biedt. Klanten vinden in de fietsenzaak tweewielers van A-merken als Gazelle, Batavus, Sparta en Cortina. De elektrische fiets is 'booming'. "Zeker 60 procent van alle fietsen die we verkopen is elektrisch", zegt Verhoeven. "We merken dat steeds meer Krimpenaren ervoor kiezen om op een dergelijke fiets te stappen, om de files op de Algerabrug te vermijden. Allerlei regelingen maken de aanschaf ook erg aantrekkelijk."

Tegenwoordig kopen veel mensen hun tweewieler op internet. Verhoeven snapt dat wel. "Fietsen worden tegen scherpe prijzen aangeboden, maar de service is vaak een drama. Een elektrische fiets moet je toch 1 à 2 keer per jaar na laten kijken. Wij bieden onze klanten vijf jaar garantie. Dat betekent vijf jaar lang onbezorgd fietsplezier. En als in die tijd de accu kapot gaat, krijgen ze gewoon een nieuwe."