Krediet reconstructie S.L. van Alterenlaan

jaarsveld • De gemeenteraad heeft unaniem een krediet van 300.000 euro beschikbaar gesteld voor de reconstructie van de S.L. van Alterenlaan.

De S.L. van Alterenlaan is één van de oudste verbindingsroutes tussen de linten van de Lopikerwaard. Voorheen heette de straat ‘Het Smalle Zandpad’ en was het een belangrijke verbinding tussen de kernen Lopik en Jaarsveld.
Met woningen aan één zijde van de weg en weiland aan de overzijde heeft de S.L. van Alterenlaan een landelijke uitstraling. In 2009 heeft de Provincie Utrecht besloten, met het oog op de verkeersveiligheid, om de aansluiting van de S.L. van Alterenlaan (noord) op de M.A. Reinaldaweg af te sluiten.
Tot nu toe is de inrichting van de S.L. van Alterenlaan niet aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. Sinds het afkoppelen van de provincialeweg is de verkeersintensiteit sterk afgenomen, maar de inrichting van de weg is niet gewijzigd.
De aanleiding voor het project was de slechte staat van de bestaande asfalt­verharding. Het vervangen van de rijbaan biedt de mogelijkheid om iets aan de inrichting van de weg te doen. Ter voorbereiding op het project heeft de gemeente Lopik de bewoners bij de reconstructie betrokken.


Lintje voor Jan Willem van der Ham

krimpenerwaard • Jan Willem van der Ham ontving dinsdag voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering een koninklijke onderscheiding.
De oud-fractievoorzitter van de SGP Krimpenerwaard is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Ham zette onlangs een punt achter zijn raadswerk. Hij maakte in totaal ruim 22,5 jaar deel uit van de gemeenteraad van Ouderkerk en Krimpenerwaard.