Nieuwe leveranciers hulpmiddelen

lopik • Lopik heeft vanaf 1 januari 2021 twee nieuwe leveranciers voor de hulpmiddelen Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De IJsselsteinse wethouder Eveline Schell bekrachtigde hiertoe een overeenkomst namens de deelnemende gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein.

Hiermee gaan deze gemeenten een langdurige samenwerking aan met Medipoint en Welzorg. Zij zorgen de komende vier jaar voor de levering van hulpmiddelen, zoals rolstoelen, scootmobielen en tilliften. Deze voorzieningen dragen ertoe bij dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
Het tekenen van de overeenkomsten is de afsluiting van een gezamenlijk aanbestedingstraject dat Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein eind vorig jaar zijn gestart. Aanleiding is het aflopende contract met de huidige leverancier Meyra. Wethouder Eveline Schell: "We hebben bewust gekozen voor twee leveranciers in plaats van één. Zo kunnen inwoners zelf een keuze maken welke leverancier bij hem of haar past en een beter aanbod kan worden gedaan.”