• Winkelhof-voorzitter Piet-Jan van Zoest.
• Winkelhof-voorzitter Piet-Jan van Zoest. Foto: Jan Timmer

‘Met elkaar de schouders eronder’

bergambacht • Winkelhof Bergambacht was altijd al een ijzersterk merk en daar is niets aan veranderd in coronatijd.

“Toen afgelopen week de nieuwe lockdown werd afgekondigd was er in eerste instantie onduidelijkheid over wat nu wel en niet mocht qua retail”, zegt Piet-Jan van Zoest, voorzitter van Winkelhof Bergambacht.


Nadat er meer helderheid was, stelden de Bergambachtse winkeliers een ‘plan de campagne’ op om er zo voor te zorgen dat ze zelfs met fysiek gesloten winkels toch bereikbaar bleven voor de klanten.


Uitrollen

Van Zoest: "Dat is gelukt. Via de telefoon, sociale media en de mogelijkheid om artikelen te bestellen en te laten bezorgen kunnen we de consument toch van dienst zijn. Wat die bezorging van producten betreft is dit met name een service die winkeliers individueel uitrollen.”

Van Zoest zegt zeer onder de indruk te zijn van het begrip voor de situatie en de warmte van de klanten van Winkelhof Bergambacht: “De reacties zijn overweldigend. De winkeliers voelen dat ze er niet alleen voor staan. Als ondernemers halen we daar extra motivatie uit om onze schouders eronder te zetten."


Gezondheid

Van Zoest zegt de vijf lockdownweken weliswaar als ‘heel vervelend’ te ervaren, maar kijkt het liefst verder vooruit naar hopelijk betere tijden. “We weten waar we het met z’n allen voor doen: onze gezamenlijke gezondheid is het belangrijkst!”


q www.winkelhof.nl


Jan Timmer