'Samenwerking' zoekt fusiepartner

regio • Woningbouwstichting ‘Samenwerking’ (WBSS) uit Ouderkerk aan den IJssel is op zoek naar een fusiepartner.

Het blijkt voor kleine woningcorporaties als WBSS -264 woningen in Ouderkerk aan den IJssel en Lageweg- niet eenvoudig om huurders te helpen aan een goede woning tegen een betaalbare prijs. Daarom zijn er door de organisatie in de afgelopen jaren verschillende samenwerkingsvormen verkend. ‘Dit heeft duidelijk gemaakt dat een fusie de meeste waarde biedt voor de huurders van WBSS’, zo staat in een verklaring.

WBSS wil haar stevige positie in de Krimpenerwaard behouden en fuseren met een 'duurzame en persoonlijke organisatie': ‘Een professionele woningcorporatie die blijvend investeert in het aanbod binnen de kernen Ouderkerk aan den IJssel en Lageweg. Op een manier die past bij de lokale vraag naar huurwoningen, zowel in aantallen als kwaliteit en duurzaamheid.’

De keuze voor een fusie is dit najaar met de Huurders Organisatie Samenwerking (HOS) en de Raad van Commissarissen (RvC) besproken. Alle betrokkenen staan achter de voorgestelde aanpak om zo de ambities waar te maken. Momenteel wordt de volgende stap gezet door op zoek te gaan naar een geschikte fusiepartner, ondersteund door een extern adviseur.

Het voornemen is om in het eerste kwartaal van 2021 oriënterende gesprekken te voeren met geïnteresseerde corporaties. Vervolgens wordt in overleg met de RvC en de HOS een geschikte fusiepartner geselecteerd. In de loop van 2021 werkt WBSS in samenspraak met alle betrokkenen toe naar de beoogde fusiedatum. Deze is gepland op 31 december 2021.


Huurders zijn afgelopen week via een brief van de directeur-bestuurder geïnformeerd over de voorgenomen fusie.