• Het inpakken van de pakketten.
• Het inpakken van de pakketten. Foto: Wijntjes Fotografie

Kerstpakkettenactie slaat aan

bergambacht • Ruim 360 aanmeldingen voor een kerstpakket voor 75+’ers kreeg Winkelhof Bergambacht te verwerken. In eetcafé ’t Centrum werden de pakketten afgelopen dagen gevuld met 23 feestelijke producten van de Bergambachtse winkeliers.

Vanaf woensdag bezorgen vrijwilligers van de SWOBV de pakketten bij de (aangemelde) ouderen.


Door het wegvallen van veel activiteiten, zoals de familiebraderie en de kerstmaaltijd voor ouderen in het dienstencentrum, was het budget van de Bergambachtse winkeliersvereniging nog niet opgesoupeerd.

Bestuurslid Peter Hoogendoorn wilde voor de oudere inwoners van Bergambacht, die in deze coronaperiode verstoken blijven van gezellige gebeurtenissen, iets feestelijks doen: “Ik kreeg meteen groen licht van de winkeliers, toen ik mijn idee deelde,” vertelt de eigenaar van eetcafé ’t Centrum. “We hadden ingezet op zo’n 250 reacties, maar het liep storm en het werden er ruim honderd meer.”

Nagenoeg ieder lid van de winkeliersvereniging draagt zijn steentje bij. “Kerstkransjes, amandelstaven en het flesje wijn ontbreken uiteraard niet. De rest van de inhoud moet een verrassing blijven.”


Het bezorgen van de pakketten laat Peter Hoogendoorn noodgedwongen aan anderen over. Onverlaten pikten onlangs zijn zwarte scooter, waarmee hij al maanden bestelde maaltijden bezorgt. "Niet iedereen heeft de kerstgedachte hoog in het vaandel staan,” baalt de gedupeerde horecaondernemer, die hoopt dat er snel een einde komt aan de coronaperiode. "Veel ondernemers hebben het moeilijk. Daarom is het toch mooi dat Winkelhof Bergambacht in deze barre tijd zijn hart laat spreken.”