Celstraffen voor brute woningoverval

krimpen a/d ijssel • Twee mannen zijn dinsdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot celstraffen voor een gewapende woningoverval bij een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel. Dit gebeurde in mei 2019.

De man kreeg een pistool op het hoofd gezet, werd door de woning gesleurd en zijn alarmknop werd van zijn arm gerukt. Ook werden de handen van het slachtoffer vastgebonden. De rechtbank neemt het de twee daders zeer kwalijk dat zij een hoogbejaard slachtoffer hebben overvallen. De overval is voor het slachtoffer zeer traumatisch geweest.
Vóór het misdrijf ging hij nog vaak zelfstandig de deur uit, daarna was dit niet meer het geval. De woningoverval heeft daarnaast ook maatschappelijk tot veel onrust en verontwaardiging geleid.
De twee mannen worden ook veroordeeld voor een andere inbraak. Daarnaast heeft één verdachten harddrugs verhandeld en in zijn bezit gehad. Hij wordt daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en zes maanden. De mededader krijgt een gevangenisstraf van zes jaar. (Bron: rechtspraak.nl)