Vrijwilligers gezocht

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 'vacatures' bij circa 50 verschillende organisaties, vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

Het Waterliniemuseum zoek een medewerker voor het museum en de museumshop. Het gastvrij ontvangen en verwelkomen van de bezoekers is slechts een onderdeel van de diverse taken. Er worden ook rondleiders, museumshopmedewerkers en receptionisten gezocht. De medewerker van de museumwinkel draagt onder andere zorg voor een optimale winkelpresentatie, vult de voorraad aan en speelt goed in op vraag en aanbod.

Familie en co zoekt ‘steunvrijwilligers’. Zij geven ondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 18 jaar. De ondersteuning houdt in dat een vrijwilliger regelmatig langskomt bij het betreffende gezin, persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug geeft en ondersteuning biedt bij de opvoeding.

Stichting Pulse zoekt een werkgroepslid van het Zomerfestijn+. Dit is een jaarlijks terugkerend activiteitenprogramma voor 'thuisblijvenden' in de zomerperiode, die op zoek zijn naar sociaal contact en gezelligheid. Gezocht worden algemeen vrijwilligers, vrijwilligers voor de deelnemersadministratie en de PR.

Meer informatie: www.vwijl.nl


‘Omzien naar elkaar’

schoonhoven • Vanwege het coronavirus is er dit jaar geen ‘Komt Allen Tezamen’ in De Ark.

Het kerkbestuur doet een oproep om ‘naar elkaar om te zien’: één op één is er nog zoveel mogelijk. Elkaar bezoeken, uitnodigen, opbellen’.