Afbeelding
Foto: Wijntjes Fotografie

MBO-voorlichtingsavond op alternatieve wijze

schoonhovens • Het Schoonhovens College heeft de jaarlijkse voorlichtingsavond voor mavoleerlingen uit de bovenbouw afgelopen week op alternatieve wijze gehouden.

Leerlingen konden met hun ouders vanwege corona immers niet naar school komen om zich te oriënteren op een vervolgstudie. Daarom organiseerde de decaan van het SchoonhovensCollege, Edo Geerlof, een alternatieve avond: via een livestream woonden de leerlingen drie presentaties van hun keuze bij. Via de chat konden zij vragen stellen aan de voorlichters.

Het Schoonhovens College werkte hierin samen met ict-bedrijf Eduskool. Deze zorgde voor de technische ondersteuning. CSG Willem deZwijger sloot ook aan bij het initiatief. Zo oriënteerden zich donderdagavond vanuit Schoonhoven en omgeving honderden leerlingen op een toekomstige opleiding.


Livestream Volkskerstzang

benschop • De Volkskerstzang in de Hervormde Kerk te Benschop wordt dit jaar gehouden op woensdag 16 december. De dienst, die om 20.00 uur begint, is live te volgen via de livestream op youtube (hvgm benschop).

De herdenking van de geboorte van Jezus Christus staat centraal in deze bijeenkomst. Bekende kerstliederen worden begeleid door muziekvereniging Onderling Genoegen, onder leiding van dirigent Cas van der Horst. De liederen worden gezongen door een aantal leden van de christelijk gemengde zangvereniging Zanglust. Thuis kan men uiteraard meezingen.
Verder zijn er optredens van kinderkoor De Parels, onder leiding van Miranda Roodenburg, solozang door Simara en Thirza van der Vlist en wordt medewerking verleend door burgemeester Laurens de Graaf, ds. C. Bos, ds. M.A.H. Six-Wienen en Pastor Sygfryd Nowara.

De collecte is na aftrek van de onkosten bestemd voor de Voedselbank Lopik. Iedereen - ook buiten Benschop - is van harte welkom om thuis mee te luisteren en te zingen.