Deze week op TV bij RTV K'waard:

• Dinsdag 1 december vanaf 20.00 uur is er een live-uitzending op zowel radio als televisie van de commissievergadering vanuit het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Zie ook: www.krimpenerwaard.nl/bestuur

• De Waard aan Tafel, een wekelijks actualiteitenprogramma vanuit de studio in Bergambacht, met deze week de volgende onderwerpen: cranberry’s in de Krimpenerwaard; eenzaamheid onder ouderen; duurzaam wonen, de debuut-EP van folkband Marble Waves en de ingebruikname van de eerste zonnestroominstallatie van Waardstroom. De uitzendtijden zijn van donderdag 3 t/m maandag 7 december, steeds vanaf 10.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur.

• Donsuurtje: zanger/entertainer Peter Dons treedt in zijn huiskamer op. Meekijken/-luisteren kan op dinsdag (14.00 uur), donderdag (14.00 en 20.00 uur) en zaterdag (14.00 uur). Zondag om 14.00 uur en 20.00 uur is een compilatie van de optredens van de hele week te zien.

• Oranje top-30: iedere woensdag om 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 24.00 uur.

De uitzendingen zijn tevens te volgen via: www.rtvkrimpenerwaard.nl


Open dag Ron Akker Lederwaren

lopik • Aan de Wielsekade 24B in Lopik-dorp is sinds enkele maanden Ron Akker Lederwaren gevestigd.

De leerbewerker maakt onder andere tassen, motorzadels, broekriemen, gereedschapstassen en motorjacks. Dit doet hij ook op bestelling: een foto of tekening van een tas die de klant wenst is hiervoor voldoende.

Ron volgde zijn 10-jarige opleiding bij tassenmaker en marktkoopman Piet Lekkerkerker uit Lopik. De jonge leerbewerker staat met zijn tassen ook op diverse jaarmarkten en beurzen

Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen tijdens de open dagen, op vrijdag 4 en zaterdag 5 december, van 9.00 tot 17.00 uur, aan de Wielsekade 24B.


Welzijnspunten helpen bij hulpvraag

regio • De welzijnspunten in de Krimpenerwaard staan graag klaar voor mensen die een hulpvraag hebben. In iedere kern in de gemeente Krimpenerwaard is een servicepunt te vinden waar belangstellenden terecht kunnen voor vragen of een luisterend oor.

"Bijvoorbeeld over wonen, huishouden, gezondheid, mobiliteit, tijdsbesteding en financiën”, meldt Sophia Dijkstra namens Stichting SWOS. "Ook kan men er terecht met vragen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en andere kindregelingen. De deskundige adviseurs kunnen informatie geven over onder andere (blijven) meedoen, hulp en regelingen, maar ook diensten en activiteiten in de eigen buurt. Zij hebben nauw contact met alle hulpverleners in de Krimpenerwaard, waaronder huisartsen, maatschappelijk werk en gemeente, en weten snel de juiste weg te vinden.”

De Welzijnspunten zijn onderdeel van de Welzijnsstichtingen. In Schoonhoven kunnen belangstellenden iedere donderdag (14.00-15.00 uur) terecht in 't Huis van Noord (sportcomplex De Meent) en iedere eerste dinsdagmiddag van de maand (van 14.00-15.00 uur) in ‘De Brug', aan de Pasteurweg 100.