'Vaart maken met bouwplannen'

krimpenerwaard • Wethouder Leon de Wit wil komend jaar doorpakken met diverse bouwplannen. “We presenteren voor vrijwel iedere kern bestemmingsplannen, met als het even kan heipalen erachteraan”, sprak de wethouder in de begrotingsraad.

Vervolgens: “We willen vaart maken, nu het door alle problemen van de laatste tijd, waaronder de stikstofproblematiek, moeilijk was om concreet tot bouwplannen te komen. Het worden bestemmingsplannen van klein tot groot.”


Overleg

Begin 2021 staat volgens de wethouder een ‘woordvoerdersoverleg’ over de bouw van betaalbare woningen gepland in zowel koop als huur.


De Wit: “Dit gesprek voeren we inclusief vertegenwoordigers van marktpartijen en woningcorporaties. Daarnaast presenteren we de raad begin volgend jaar de omgevingsvisie, gevolgd door de nieuwe huisvestingsverordening. Dit college wil graag bouwen voor onze inwoners en mensen die in de gemeente Krimpenerwaard willen wonen. Aan de slag dus.”


BOA's

De 'buitengewoon opsporingsambtenaren' (BOA's) in de gemeente Krimpenerwaard krijgen ook de 'politiebonus' vanwege hun extra inzet deze coronaperiode.

Politiemedewerkers in Nederland krijgen in december een bonus van 300 euro netto als blijk van waardering van de ‘solidariteit en betrokkenheid’, die zij afgelopen periode hebben getoond. BOA’s delen daar in principe niet in mee.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard vonden dat gezien de inzet van BOA's niet fair, reden om ook hen te belonen met een toeslag van ongeveer gelijke hoogte.

“Dat geldt ook voor enkele gemeenteambtenaren, die zich vanuit de organisatie extra hebben ingezet op veiligheidsterrein”, aldus burgemeester Cazemier tijdens de begrotingsraad.


Een motie van de VVD, gesteund door D66 en Waard 18, om BOA's in de gemeente Krimpenerwaard te belonen met de politiebonus werd daardoor overbodig.